קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים עשיר עם שמנת וגבינות | השף הלבן

קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים

כשרוצים להשקיע מעט יותר, מכינים קיש שופע כל טוב: בצק פריך, קוביות בטטה זהובות, גבינת עיזים רכה וצנוברים פריכים. פשטידה — הגרסה החגיגית

מאת: שי לי ליפא-אנג’ל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בטטה, גבינת עיזים וצנוברים

המרכיבים ל תבנית פאי בקוטר 28 ס”מ 8 מנות:

לבסיס בצק פריך:
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 200 גרם חמאת “תנובה” קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 3 כפות מים קרים
למלית:
  • 50 גרם חמאת “תנובה”
  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 11/2 ס”מ
  • 1 גליל גבינת "פרומעז" חתוך לקוביות בגודל 11/2 ס”מ
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 1/3 כוס צנוברים קלויים
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 3 ביצים טרופות
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.

  • 02.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ. מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    אופים כ-20 דקות, עד שמזהיב מעט. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

    מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס.

  • 07.

    אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפ’ החדר.  

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(879)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.