פשטיציו – פשטידת מנגולד
פשטידת מנגולד וגבינות מסורתית שתתאים גם לפסח
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל8:
- פירה מ-3 תפוחי אדמה בינוניים
- חבילת מנגולד
- 150 גרם פטה עיזים 16% של פיראוס
- חצי גביע קוטג' תנובה
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
- 2 ביצים
- 4 מצות (תלוי בתבנית, צריך לרפד את התבנית)
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים את התבנית עם מצות רטובות, שיהיו רכות אבל לא ספוגות במים.
-
02.
להכנת המלית: מגרדים את הגבינות, מערבבים ביחד עם הביצים, מוסיפים את הפירה ומוסיפים עלי מנגולד שטופים חתוכים דק דק ומערבבים.
-
03.
טועמים את המלית, במידה והיא לא מלוחה מספיק ניתן להוסיף עוד מעט גבינת פטה.
-
04.
משטחים את המלית על המצות.
-
05.
מפזרים מעט מהגבינות מלמעלה.
-
06.
אופים בתנור בחום של 190 מעלות עד הזהבה.
-
07.
ניתן להגיש עם לאבנה של פיראוס בצד.
הכנת? כאן מדרגים