פשטיציו - פשטידת מנגולד- תפוא , גבינות ומצה שבורה | השף הלבן

פשטיציו – פשטידת מנגולד

פשטידת מנגולד וגבינות מסורתית שתתאים גם לפסח

מאת: מתי פורת
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8:

  • פירה מ-3 תפוחי אדמה בינוניים
  • חבילת מנגולד
  • 150 גרם פטה עיזים 16% של פיראוס
  • חצי גביע קוטג' תנובה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
  • 2 ביצים
  • 4 מצות (תלוי בתבנית, צריך לרפד את התבנית)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים את התבנית עם מצות רטובות, שיהיו רכות אבל לא ספוגות במים.

  • 02.

    להכנת המלית: מגרדים את הגבינות, מערבבים ביחד עם הביצים, מוסיפים את הפירה ומוסיפים עלי מנגולד שטופים חתוכים דק דק ומערבבים.

  • 03.

    טועמים את המלית, במידה והיא לא מלוחה מספיק ניתן להוסיף עוד מעט גבינת פטה.

  • 04.

    משטחים את המלית על המצות.

  • 05.

    מפזרים מעט מהגבינות מלמעלה.

  • 06.

    אופים בתנור בחום של 190 מעלות עד הזהבה.

  • 07.

    ניתן להגיש עם לאבנה של פיראוס בצד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)