פשטידת תרד ולבנה ללא גלוטן
פשטידה קלילה ובריאה, שכיף להגיש לצד סלט רענן. הודות ללבנה, הפשטידה מעט חמצמצה. לגרסה שגם ילדים יאהבו המירו מחצית מכמות הלבנה בגבינה לבנה 5% של "תנובה".
המרכיבים ל6-9 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 חב' (660 גרם ברוטו יחד) תרד (ניו זילנדי או רגיל) שטוף
- 2 כפות יין לבן יבש – לא הכרחי
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
- 1 חב' גדולה (500 גרם) לבנה פיראוס
- 2 ביצים גדולות
- 60 גרם (6 כפות) קמח ללא גלוטן
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- לעיטור: 2 כפות שומשום
- לשימון: כף שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית תנור קטנה-בינונית בכף שמן זית.
-
02.
במחבת עמוקה מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את עלי התרד (ללא גבעולים) מהחבילה הראשונה, תוך שמוודאים שכל העלים יפים. מערבבים בכף עץ עד שכל העלים מצטמצמים. מעבירים למסננת מעל קערה או בכיור. שמים במחבת את העלים מהחבילה השנייה ומערבבים עד להצטמצמותם. מחזירים למחבת את העלים מהחבילה הראשונה, מוסיפים 2 כפות יין לבן, מעט מלח ופלפל, מנמיכים את האש ומערבבים אקראית בעדינות כ-1-2 דקות. מעבירים למסננת, להגרת נוזלים.
טיימר מופעל
-
03.
עם תום הגרת הנוזלים (כעבור 5-10 דקות) מעבירים את התרד לקערה בינונית-גדולה, מוסיפים לבנה וביצים טרופות ומערבבים עד לאיחוד.
טיימר מופעל
-
04.
בקערה קטנה מערבבים תחליף קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לקערת התרד ומערבבים עד לאיחוד. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים, מפזרים שומשום בנדיבות ומכניסים לתנור. אופים במשך 35-37 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.
טיימר מופעל