מתכון פשטידת חצילים ופטריות עם עיטורי עגבניות | השף הלבן

פשטידת חצילים ופטריות עם עיטורי עגבניות

פשטידת גבינות עשירה לארוח מושלם

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
פשטידת חצילים ופטריות עם עיטורי עגבניות

המרכיבים ל 10 מנות:

  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 4 כפות עגבניות מיובשות
  • 3 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 60 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 גליל גבינת עיזים
  • צרור עירית קצוצה
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    זורים על החצילים מלח מניחים בצד לשעתיים, שוטפים, סוחטים ומייבשים על מגבת נייר.

  • 02.

    ממיסים במחבת גדולה חמאה ושמן מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים חצילים ופטריות ומטגנים עד שהחצילים מתרככים ומזהיבים מעט, מעבירים לקערה. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים מערבבים טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים לתבנית ואופים כ- 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 04.

    מוציאים מהתנור ממתינים חצי שעה, פורסים ומגישים עם לחם שום קלוי.

הכנת? כאן מדרגים
(405)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.