פשטידת חצילים ופטריות עם עיטורי עגבניות
פשטידת גבינות עשירה לארוח מושלם
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית סוכר
- פפריקה חריפה לפי הטעם
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח
- 4 כפות עגבניות מיובשות
- 3 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
- 60 גרם חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 4 שיני שום כתושות
- 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 1 גליל גבינת עיזים
- צרור עירית קצוצה
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
זורים על החצילים מלח מניחים בצד לשעתיים, שוטפים, סוחטים ומייבשים על מגבת נייר.
-
02.
ממיסים במחבת גדולה חמאה ושמן מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים חצילים ופטריות ומטגנים עד שהחצילים מתרככים ומזהיבים מעט, מעבירים לקערה. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים מערבבים טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים לתבנית ואופים כ- 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים מהתנור ממתינים חצי שעה, פורסים ומגישים עם לחם שום קלוי.
הכנת? כאן מדרגים