פשטידת ברוקולי, גבינה בולגרית וצנוברים
פשטידה משגעת! אם רוצים, אפשר להכין את המנה עם ברוקולי קפוא: תזדקקו ל-450 גרם.

המרכיבים ל 9 מנות גדולות:
- שמן זית
- 600 גרם (משקל ברוטו, 2 יחידות בינוניות) ברוקולי טרי
- מלח
- 3 ביצים גדולות
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים תנובה
- 200 גרם גבינה בולגרית פיראוס 5% או 16%, חתוכה לקוביות קטנות
- 90 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) קמח לבן (רגיל)
- 1 כפית אבקת אפייה
- מעט פלפל שחור גרוס דק – לא הכרחי
- לעיטור לפני האפייה: 30 גרם (כ-1/3 כוס) צנוברים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל -175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית.
-
02.
מנקים ברוקולי, קוטמים את החלק התחתון של כל הגזעים, מפרידים לפרחים קטנים-בינוניים, שוטפים ומסננים.
-
03.
מכינים סיר מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשהמים רותחים זורקים פנימה את פרחי הברוקולי ומבשלים 2 דקות בדיוק. מסננים. מחממים בסיר הריק כף שמן זית וכשהשמן חם זורקים לתוכו את פרחי הברוקולי המסוננים. מקפיצים כחצי דקה, ממליחים מעט מאוד, מסירים מן האש ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
בקערה בינונית טורפים ביצים, יוגורט וכף שמן זית, עד לאיחוד.
-
05.
מוסיפים גבינה בולגרית וברוקולי מאודה ומוקפץ ומערבבים בעדינות.
-
06.
מערבבים בקערית קמח, אבקת אפייה ומעט פלפל שחור גרוס דק, אם רוצים. מוסיפים לקערת הברוקולי ומערבבים בעדינות, עד שהקמח נטמע בעיסה ולא מעבר לכך. אין צורך להמליח, משום שהגבינה מלוחה. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים בעזרת מרית או בידיים נקיות, מפזרים צנוברים ומכניסים למרכז התנור. אופים כ-38-45 דקות או עד להתייצבות והזהבה נאה/השחמה קלה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.
טיימר מופעל