פשטידת ברוקולי, גבינה בולגרית וצנוברים

פשטידה משגעת עם ברוקולי גבינה בולגרית וצנוברים

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת ברוקולי, גבינה בולגרית וצנוברים

המרכיבים ל 9 מנות גדולות:

  • שמן זית
  • 1 שקית ברוקולי סנפרוסט
  • מלח
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
  • 200 גרם גבינה בולגרית פיראוס 5% או 16%, חתוכה לקוביות קטנות
  • 90 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) קמח לבן (רגיל)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מעט פלפל שחור גרוס דק – לא הכרחי
  • לעיטור לפני האפייה: 30 גרם (כ-1/3 כוס) צנוברים
גודל תבנית: המרכיבים לתבנית בגודל 22X22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל -175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית.

  • 02.

    מחממים בסיר הריק כף שמן זית וכשהשמן חם זורקים לתוכו את פרחי הברוקולי. מקפיצים כחצי דקה, ממליחים מעט מאוד, מסירים מן האש ושמים בצד.

  • 03.

    בקערה בינונית טורפים ביצים, יוגורט וכף שמן זית, עד לאיחוד.

  • 04.

    מוסיפים גבינה בולגרית וברוקולי מוקפץ ומערבבים בעדינות.

  • 05.

    מערבבים בקערית קמח, אבקת אפייה ומעט פלפל שחור גרוס דק, אם רוצים. מוסיפים לקערת הברוקולי ומערבבים בעדינות, עד שהקמח נטמע בעיסה ולא מעבר לכך. אין צורך להמליח, משום שהגבינה מלוחה. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים בעזרת מרית או בידיים נקיות, מפזרים צנוברים ומכניסים למרכז התנור. אופים כ-38-45 דקות או עד להתייצבות והזהבה נאה/השחמה קלה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.