פשטידת בטטה ופתיתי עמק ללא גלוטן - צוקרמן | השף הלבן

פשטידת בטטה ופתיתי עמק ללא גלוטן

האירוח בשבועות לא שלם בלי פשטידה נהדרת. מתכון טעים מאוד לפשטידת בטטה ופתיתי עמק של יונית צוקרמן מתוך חוברת שבועות – פשטידה ללא גלוטן שכל אחד יכול להכין

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון פשטידת בטטה ופתיתי עמק ללא גלוטן
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8-10 מנות:

  • 1 שקית קוביות בטטה של סנפרוסט
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קלוף ופרוס
  • מלח ופלפל
  • כ-20 עלי בזיליקום טריים
  • 3/4 שקית (150 גרם) פתיתי גבינת עמק 28% שומן
  • 5 ביצים
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • קורט אגוז מוסקט
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

  • 02.

    ממלאים סיר בינוני במים רותחים. מוסיפים את הבטטות ומבשלים כ-7 דקות על להבה גבוהה. מסננים.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    יוצקים למחבת את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-4 דקות, עד שהוא מזהיב. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מסדרים בתבנית את הבצל, עלי הבזיליקום והבטטות. מפזרים מעליהם פתיתי גבינת עמק.

  • 05.

    שמים בקערה גדולה את הביצים ואת שני סוגי השמנת וטורפים לבלילה אחידה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצקים את הבלילה לתבנית מעל שכבת הירקות.

  • 06.

    אופים כ-50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה למגע במרכזה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(44)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.