פטטופיתה – פשטידת תפוחי אדמה וגבינה
המרכיבים בסיסיים, כאלה שבדרך כלל יש בבית, אך השילוב בניהם – תפוחי אדמה וגבינות, נותן מאפה מעולה לארוחת ערב או לפיקניק
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 12:
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/3 כוס חלב תנובה
- 2 ביצים טרופות
- מלח, פלפל
- 1 ק"ג (כ-6 יחידות) תפוחי אדמה
- 1 בצל קלוף
- 100 גרם גבינת חמד 5% או 16% פיראוס
- 100 גרם גבינה בולגרית 24% "פיראוס", מפוררת
- 2 כפות אורגנו קצוץ
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את תפוחי האדמה כ 25 דקות עד שהם מתרככים אך לא רכים מאוד. מצננים עד שניתן לגעת בהם ומקלפים.
טיימר מופעל
-
02.
מגררים במגררת גסה את תפוחי האדמה הבצל והגבינות ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים.
-
03.
משמנים תבנית ומחממים תנור ל 200 מעלות. מעבירים את העיסה לתבנית ומחליקים את פניה. אופים כשעה עד שהמאפה שחום.
הכנת? כאן מדרגים