פראסופיטה – מאפה פילו במילוי כרישה ופתיתי בולגרית
מילוי מתקתק-מעודן של כרישה ופתיתי בולגרית במעטפת פריכה של עלי פילו
המרכיבים ל10-12:
- 2 כפות שמן זית
- 3 כרישה, החלק הלבן, פרוס דק
- 1 בצל, קלוף, חצוי ופרוס דק
- 110 גרם גבינה בולגרית 24% "פיראוס", מפוררת
- 1/2 כוס יוגורט "פיראוס"
- 2 ביצים טרופות
- 1-2 כפות שמיר קצוץ
- 1/2 כפית מלח, פלפל
- 1 חבילה (500 גרם) עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/3 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה והבצל כ 5-7 דקות על להבה בינונית (מערבבים מידי פעם. אם מתחיל להחרך מוסיפים 3-4 כפות מים) עד שהם שקופים ורכים. מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים בולגרית, יוגורט, ביצים, שמיר, מלח ופלפל ומערבבים.
-
03.
משמנים תבנית עגולה ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים על משטח העבודה עלה פילו, מברישים בשמן ומניחים עליו עלה נוסף. חוזרים על פעולת ההברשה והנחת עלה נוסף עד שמתקבלת ערימה של 6 עלים. מכינים באותה צרה ערימה שניה של 6 עלי פילו.
-
04.
מעבירים ערימת פילו אחת לתבנית כך ששולי הפילו יוצאים מגבולות התבנית. מעבירים את מילוי הכרישה לתבנית על הפילו. מכסים בערימת הפילו השניה - אוספים בצק למרכז כך שמעט שוליים של פילו נותרים סביב. מגלגלים ומהדקים את קצוות הפילו העליונות עם התחתונות. מברישים בשמן זית ואופים כ 40 דקות עד שמשחים.