פראסופיטה - מאפה פילו במילוי כרישה ופתיתי בולגרית | השף הלבן

פראסופיטה – מאפה פילו במילוי כרישה ופתיתי בולגרית

מילוי מתקתק-מעודן של כרישה ופתיתי בולגרית במעטפת פריכה של עלי פילו

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פראסופיטה - מאפה פילו במילוי כרישה ופתיתי בולגרית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל10-12:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כרישה, החלק הלבן, פרוס דק
  • 1 בצל, קלוף, חצוי ופרוס דק
  • 110 גרם גבינה בולגרית 24% "פיראוס", מפוררת
  • 1/2 כוס יוגורט "פיראוס"
  • 2 ביצים טרופות
  • 1-2 כפות שמיר קצוץ
  • 1/2 כפית מלח, פלפל
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1/3 כוס שמן זית
גודל תבנית: תבנית עגולה 24 או 26

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה והבצל כ 5-7 דקות על להבה בינונית (מערבבים מידי פעם. אם מתחיל להחרך מוסיפים 3-4 כפות מים) עד שהם שקופים ורכים. מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מוסיפים בולגרית, יוגורט, ביצים, שמיר, מלח ופלפל ומערבבים.

  • 03.

    משמנים תבנית עגולה ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים על משטח העבודה עלה פילו, מברישים בשמן ומניחים עליו עלה נוסף. חוזרים על פעולת ההברשה והנחת עלה נוסף עד שמתקבלת ערימה של 6 עלים. מכינים באותה צרה ערימה שניה של 6 עלי פילו.

  • 04.

    מעבירים ערימת פילו אחת לתבנית כך ששולי הפילו יוצאים מגבולות התבנית. מעבירים את מילוי הכרישה לתבנית על הפילו. מכסים בערימת הפילו השניה - אוספים בצק למרכז כך שמעט שוליים  של פילו נותרים סביב. מגלגלים ומהדקים את קצוות הפילו העליונות עם התחתונות. מברישים בשמן זית ואופים כ 40  דקות עד שמשחים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)