פיצה על בסיס בצק כרובית | השף הלבן

פיצה על בסיס בצק כרובית

נמנעים מגלוטן או סתם בא לכם להתפנק עם פיצה טעימה ופחות משמינה? הגעתם למקום הנכון

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פיצה על בסיס בצק כרובית
צילום: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 6:

  • מעט אורגנו ובזיליקום יבשים
  • עלי אורגנו ובזיליקום טריים
  • ½ פלפל אדום חתוך לקוביות
  • כמה טיפות שמן זית
  • 1 שקית (800 גרם) ״פתיתי כרובית״ של סנפרוסט
  • 1 ביצה
  • 2 כפות גבינת שמנת "נפוליאון"
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית אורגנו יבש
להרכבה:
  • 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" פרוסה לפרוסות עבות
  • 1 קישוא פרוס לפרוסות דקיקות בעזרת קולפן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    מעבירים את פתיתי הכרובית לקערה ומשרים אותם במים פושרים כמה דקות כדי שיפשירו. מסננים מהמים ומעבירים את הכרובית לחיתול או מגבת בד וסוחטים את כל הנוזלים.

  • 03.

    מחזירים את הכרובית לקערה ומוסיפים ביצה, גבינת שמנת, מלח, פלפל ואורגנו. מערבבים היטב.

  • 04.

    מניחים את התערובת על נייר האפייה ומסדרים לצורת עיגול או מלבן בעובי של 7-8 מ״מ. ליצירת עיגול מושלם אפשר להעזר ברינג של תבנית עוגה.

  • 05.

    אופים את התחתית כ30-40 דקות עד שהיא מזהיבה ומשחימה בקצוות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    כשה״בצק״ כרובית מוכן מוציאים אותו מהתנור (מעלים את חום התנור ל-250 מעלות) ומניחים עליו פרוסות עבות של מוצרלה (*אפשר לחסוך קלוריות ולהשתמש בעמק 15%), ועליהן את פרוסות הקישוא בתפזורת. מסיימים בבזיליקום ואורגנו יבשים או בכל תוספת אחרת שבא לכם ומחזירים לתנור ל5-8 דקות או עד שהגבינה מבעבעת.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 07.

    מפזרים עוד עלי בזיליקום ואורגנו טריים, קוביות פלפל אדום ומזלפים מעט שמן זית איכותי. פורסים למשולשים

הכנת? כאן מדרגים
(10)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.