פיצה בסגנון שיקגו
פיצה כזאת עדיין לא טעמתם! מתכון לפאי פיצה, כמו שמכינים בשיקגו, עם שוליים גבוהים שבתוכם רוטב עגבניות ושכבה עבה של גבינה. הפעם, שדרגנו עם טריו פתיתים
המרכיבים ל 6 מנות:
- 300 גרם קמח לבן
- 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 1 שקית (300 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 1 כוס טבעות זיתים
- 1 בצל סגול פרוס דק לטבעות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/4 כוס עלי אורגנו טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק ולשים היטב עם וו לישה עד לקבלת בצק לח יחסית. מתפיחים כשעה.
-
02.
לאחר ההתפחה, לשים מעט את הבצק ומרדדים. משמנים את המחבת או התבנית בשמן זית ומניחים את הבצק בתבנית, מצמידים את השוליים.
-
03.
להכנת הרוטב: מערבבים את העגבניות המרוסקות, הרסק, האורגנו, שמן הזית והמלח ומוסיפים את הזיתים.
-
04.
מניחים על הבצק חצי שקית טריו פתיתים ומעליהם את הפלפלים הקלויים ומחצית מהבצל הסגול.
-
05.
מוזגים את רוטב העגבניות, מפזרים מעל את חצי השקית הנותרת של טריו פתיתים ואת הבצל.
-
06.
אופים כ-40 דקות ב-200 מעלות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים לצד רוטב עגבניות וטבסקו.
-
08.
בתאבון!