פוקצ'ה טבעונית עם עגבניות שרי צלויות– מתכון איטלקי | השף הלבן

פוקצ'ה טבעונית עם עגבניות שרי צלויות

אולגה טוכשר עם מתכון לפוקצ'ה איטלקית טבעונית עם תוספת עגבניות שרי ותימין. תוספת מושלמת, נימוחה וארומטית לכל ארוחה

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פוקצ'ה טבעונית עם עגבניות שרי צלויות
צילום: אולגה טוכשר עיצוב: אולגה טוכשר

המרכיבים ל 8-10:

בצק:
  • 500 גרם (3.5 כוסות) קמח
  • 25 גרם (1/2 קובייה/שקית) שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
  • 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים
  • 1 כף שמן זית
  • 1.5 כפיות מלח
תוספות:
  • 20 עגבניות שרי, אפשר בצבעים שונים, חצויות
  • 8-10 ענפי תימין
  • מלח גס
  • שמן זית להברשה
הגשה:
  • גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הקמח, השמרים, המים והשמן בקערת מיקסר עם וו לישה ומעבדים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד דקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך וקצת דביק.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק על משטח עבודה, לשים ומקבצים לכדי כדור. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד להכפלת הנפח.

  • 03.

    מוציאים את הבצק שתפח מהקערה, לשים כדי להוציא את בועות האוויר ומשטיחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לצורה עגולה או אובלית לעובי כ-

  • 04.

    5 ס"מ.

  • 05.

    מייצרים בפוקצ'ה גומחות עמוקות בעזרת לחיצת אצבע. שמים מעל את עגבניות השרי עם החתך כלפי למעה, מפזרים את עלי התימין והמלח, ומזלפים בנדיבות שמן זית.

  • 06.

    מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מחממים תנור ל-250 מעלות, או חום הכי גבוה שיש. 

  • 08.

    אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות, או עד להזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    יוצקים על גבי הפוקצ'ה החמה תלוליות מעדן סויה ומגישים. אם לא מגישים מיד – מכסים במגבת או שומרים בשקית לשמירה על הרכות. 

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.