פאפצל – פרעצל גרמני מבצק עלים ממולא בגבינה ובצל ירוק
אין כמו פרעצל חם שיצא מהתנור! הפעם, סידרנו לכם גרסה גרמנית וקצת שונה: פרעצל מבצק עלים במילוי צ'דר שהולך מצוין ליד הבירה של אחר הצהריים
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4-5 יחידות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 300 גרם גבינת צ'דר "COLLECTION" מגוררת
- 2 בצלים ירוקים קצוצים דק מאוד
- להברשה: חלמון ביצה טרוף עם כפית מים
לעיטור:
- מלח גס
- 50 גרם גבינת צ'דר "COLLECTION" מגוררת
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הבצק על משטח העבודה וחותכים אותו לרוחבו למלבנים ברוחב של 10 ס"מ
-
02.
מניחים לרוחבו של כל מלבן גבינת צ'דר ובצל ירוק ומגלגלים לרולדה מהודקת
-
03.
ממשיכים לגלגל עד ליצירת רצועה ארוכה ומקפלים לצורת פרעצל
-
04.
מניחים את הפרעצלים בתבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בחלמון ומפזרים מעל מעט מלח גס וגבינת צ'דר
-
05.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה
טיימר מופעל
-
06.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים