עלי פילו במילוי גזר ודבש | השף הלבן

עלי פילו ממולאים בגזר, צימוקים, דבש וקוקוס

קינוח נהדר בלי הרבה נקיפות מצפון! מאפה פילו פריך במילוי מקורי מתקתק של גזר וצימוקים עם נגיעות דבש וקוקוס

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עלי פילו במילוי גזר וקוקוס
צילום: אמיר מנחם

המרכיבים ל20:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו "מעדנות" מופשרת לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למלית:
  • 400 גרם גזר מגורר דק
  • 1+1/2 כוסות צימוקים לבנים
  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כוס סוכר
  • להברשה: 100 גרם חמאת תנובה מומסת
לזרייה מעל:
  • 50 גרם קוקוס קלוי
  • 4 כפות דבש חם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הגזר ברבע כוס מים ורבע כוס סוכר כ- 10 דקות ומסננים מנוזלים. מערבבים את הגזר עם שאר המרכיבים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מפרידים עלי פילו שהופשרו במקרר.

  • 03.

    מברישים כל עלה בחמאה מומסת ושמים בקצה של עלה את מלית הגזר. מגלגלים לרולדה ארוכה.

  • 04.

    חותכים את הרולדה ליחידות באורך כ 7 ס"מ ומסדרים על גבי נייר אפיה.

  • 05.

    מברישים מעל מעט חמאה מומסת

  • 06.

    אופים ב-  190 מעלות כ- 20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    בסיום האפייה מברישים בדבש חם ומפזרים קוקוס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)