עלי פילו במילוי גזר ודבש | השף הלבן

עלי פילו ממולאים בגזר, צימוקים, דבש וקוקוס

קינוח נהדר בלי הרבה נקיפות מצפון! מאפה פילו פריך במילוי מקורי מתקתק של גזר וצימוקים עם נגיעות דבש וקוקוס

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עלי פילו במילוי גזר וקוקוס
צילום: אמיר מנחם

המרכיבים ל 20:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו "מעדנות" מופשרת לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למלית:
  • 400 גרם גזר מגורר דק
  • 1+1/2 כוסות צימוקים לבנים
  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כוס סוכר
  • להברשה: 100 גרם חמאת תנובה מומסת
לזרייה מעל:
  • 50 גרם קוקוס קלוי
  • 4 כפות דבש חם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הגזר ברבע כוס מים ורבע כוס סוכר כ- 10 דקות ומסננים מנוזלים. מערבבים את הגזר עם שאר המרכיבים.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 02.

    מפרידים עלי פילו שהופשרו במקרר.

  • 03.

    מברישים כל עלה בחמאה מומסת ושמים בקצה של עלה את מלית הגזר. מגלגלים לרולדה ארוכה.

  • 04.

    חותכים את הרולדה ליחידות באורך כ 7 ס"מ ומסדרים על גבי נייר אפיה.

  • 05.

    מברישים מעל מעט חמאה מומסת

  • 06.

    אופים ב-  190 מעלות כ- 20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 07.

    בסיום האפייה מברישים בדבש חם ומפזרים קוקוס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.