נפוליאון פילו עם קצפת ופירות יער (פרווה)
שכבות של עלי פילו מזוגגים בקרמל וביניהם קצפת צמחית אוורירית בניחוח וניל ופירות יער חמצמצים-מתקתקים
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 עלי פילו
- ביצה טרופה
- סוכר
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות מים
- 1 כוס פירות יער טריים או קפואים
- 1 כף ליקר דובדבנים (או קרם דה קסיס)
- 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
- 3 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מורחים עלה פילו במעט ביצה טרופה, מניחים עוד עלה ומורחים שוב בביצה.
-
03.
בעזרת כוס קורצים עיגולים ומפזרים מעליהם סוכר.
-
04.
מניחים את עיגולי הפילו על תבנית עם נייר אפיה, כשצדם המסוכר כלפי מטה. מברישים במעט ביצה ושוב מפזרים סוכר מעל.
-
05.
חוזרים על הפעולה עם שני העלים הנותרים.
-
06.
אופים בתנור בחום של 190 מעלות למשך כ-4 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
07.
לקראת ההגשה, מרתיחים מים וסוכר עד לקבלת סירופ. מוסיפים פירות יער וליקר דובדבנים ומרתיחים עוד דקה.
-
08.
מקציפים את הקצפת הצמחית במערבל ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
-
09.
להגשה, מניחים עיגול פילו בצלחת, מזלפים מעליו קצפת ומפזרים פירות יער. יוצרים שכבה נוספת של בצק – קצפת – פירות ומסיימים בעלה פילו.