מתכון נפוליאון פילו עם קצפת ופירות יער (פרווה) | השף הלבן

נפוליאון פילו עם קצפת ופירות יער (פרווה)

שכבות של עלי פילו מזוגגים בקרמל וביניהם קצפת צמחית אוורירית בניחוח וניל ופירות יער חמצמצים-מתקתקים

מאת: שף קונדיטור יניב גור אריה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
נפוליאון פילו עם קצפת ופירות יער (פרווה)

המרכיבים ל4 מנות:

לעלי פילו מסוכרים:
  • 4 עלי פילו
  • ביצה טרופה
  • סוכר
לפירות יער:
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מים
  • 1 כוס פירות יער טריים או קפואים
  • 1 כף ליקר דובדבנים (או קרם דה קסיס)
להגשה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מורחים עלה פילו במעט ביצה טרופה, מניחים עוד עלה ומורחים שוב בביצה.

  • 03.

    בעזרת כוס קורצים עיגולים ומפזרים מעליהם סוכר.

  • 04.

    מניחים את עיגולי הפילו על תבנית עם נייר אפיה, כשצדם המסוכר כלפי מטה. מברישים במעט ביצה ושוב מפזרים סוכר מעל.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם שני העלים הנותרים.

  • 06.

    אופים בתנור בחום של 190 מעלות למשך כ-4 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 07.

    לקראת ההגשה, מרתיחים מים וסוכר עד לקבלת סירופ. מוסיפים פירות יער וליקר דובדבנים ומרתיחים עוד דקה.

  • 08.

    מקציפים את הקצפת הצמחית במערבל ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.

  • 09.

    להגשה, מניחים עיגול פילו בצלחת, מזלפים מעליו קצפת ומפזרים פירות יער. יוצרים שכבה נוספת של בצק – קצפת – פירות ומסיימים בעלה פילו.

הכנת? כאן מדרגים
(407)