מתכון לפיצה עם תרד וגבינת פטה
צאו מהקופסה והכינו פיצה לבנה, בלי רוטב עגבניות!
המרכיבים ל5 פיצות בינוניות:
- לבצק:
- 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים
- 2 כוסות ועוד 1/3 כוס (כ-580 מ"ל) מים פושרים/חמימים (עד 30 מעלות)
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שטוחות מלח דק
- כף וחצי סוכר
- 3 כפות שמן זית
- בנוסף:
- 2 כפות גדושות (50 גרם) חמאה
- 2 חב' תרד (משקל ברוטו יחד: 440 גרם) שטוף היטב
- מלח
- פלפל שחור גרוס דק
- 1 חב' (250 גרם) גבינת פטה פיראוס לפי בחירתכם, מפוררת
- שמן זית
- אפשרות לעיטור: עלעלי בזיליקום, שטופים
הוראות הכנה:
-
01.
עם תרד מוקפץ, גבינת פטה ועלעלי בזיליקום. הבצק קל-הכנה, ללא התפחה (רק 10 דקות מנוחה) ופשוט מעולה.
טיימר מופעל
-
02.
חשוב לבדוק את עלי התרד, לוודא שהם נקיים ויפים.
-
03.
מכינים בצק: מערבבים שמרים ומים חמימים/פושריםבקערה קטנה, רצוי בעזרת מטרף ידני קטן, עד לפירוק הגושים.
-
04.
מערבבים קמח, מלח וסוכרבקערה ענקית, רחבה ונוחה ללישה, ויוצרים גומה במרכז.
-
05.
יוצקים את תערובת השמרים למרכז קערת הקמח ומניחים כך למשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
בינתיים מכינים את התרד:מחממים כף גדושה חמאה במחבתעמוקה או סיר רחב על אש גבוהה ומוסיפים את החבילה הראשונה של התרד.מקפיצים-מערבבים עד שהתרד מצטמצם ומעבירים למסננת. מוסיפים למחבת כף חמאה וממשיכיםכך עם החבילה השנייה של התרד. מחזירים למחבת את התרד שבמסננת, מתבלים במעטמלח ופלפל, מעבירים למסננת ושמים בצד.
-
07.
כשהבצק סיים את המנוחה, מוסיפים שמן זית ומתחיליםלערבב, תחילה בעזרת כף, בהמשך בידיים. לשים עד לקבלת בצק חלק, כ-4 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מחממים את התנור ל- 250מעלות ומכינים תבנית 3 תבניות תנור שטוחות, מרופדות בנייר אפייה.
-
09.
מכינים משטח עבודה מקומחקלות. קורצים חמישית מכמות הבצק ומרדדים דק בעזרת מערוך. מעבירים לתבניתהמרופדת בנייר. בעזרת מברשת סיליקון מורחים שמן זית על כל צדה העליון של פיסתהבצק המרודדת.
-
10.
מפזרים עלי תרד מוקפצים ופירוריגבינת פטה ומזלפים מעט שמן זית בזרזיף דק. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו,אופים במשך 8 דקות, תוך השגחה צמודה, ומוציאים כששוליה של הפיצה מתחילים להזהיב או להשחים קלות. מוציאים, ממתינים כ-3 דקות ומעבירים לקרש חיתוך, הגשה. אם רוצים, מעטרים בעלעלי בזיליקום. ממשיכים כך עם יתרת הבצק.
טיימר מופעל