מתכון לפיצה עם תרד וגבינת פטה – פיצה לבנה מושקעת | השף הלבן

מתכון לפיצה עם תרד וגבינת פטה

צאו מהקופסה והכינו פיצה לבנה, בלי רוטב עגבניות!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לפיצה עם תרד וגבינת פטה

המרכיבים ל5 פיצות בינוניות:

  • לבצק:
  • 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים
  • 2 כוסות ועוד 1/3 כוס (כ-580 מ"ל) מים פושרים/חמימים (עד 30 מעלות)
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שטוחות מלח דק
  • כף וחצי סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • בנוסף:
  • 2 כפות גדושות (50 גרם) חמאה
  • 2 חב' תרד (משקל ברוטו יחד: 440 גרם) שטוף היטב
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס דק
  • 1 חב' (250 גרם) גבינת פטה פיראוס לפי בחירתכם, מפוררת
  • שמן זית
  • אפשרות לעיטור: עלעלי בזיליקום, שטופים

הוראות הכנה:

  • 01.

    עם תרד מוקפץ, גבינת פטה ועלעלי בזיליקום. הבצק קל-הכנה, ללא התפחה (רק 10 דקות מנוחה) ופשוט מעולה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    חשוב לבדוק את עלי התרד, לוודא שהם נקיים ויפים.

  • 03.

    מכינים בצק: מערבבים שמרים ומים חמימים/פושריםבקערה קטנה, רצוי בעזרת מטרף ידני קטן, עד לפירוק הגושים.

  • 04.

    מערבבים קמח, מלח וסוכרבקערה ענקית, רחבה ונוחה ללישה, ויוצרים גומה במרכז.

  • 05.

    יוצקים את תערובת השמרים למרכז קערת הקמח ומניחים כך למשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    בינתיים מכינים את התרד:מחממים כף גדושה חמאה במחבתעמוקה או סיר רחב על אש גבוהה ומוסיפים את החבילה הראשונה של התרד.מקפיצים-מערבבים עד שהתרד מצטמצם ומעבירים למסננת. מוסיפים למחבת כף חמאה וממשיכיםכך עם החבילה השנייה של התרד. מחזירים למחבת את התרד שבמסננת, מתבלים במעטמלח ופלפל, מעבירים למסננת ושמים בצד.

  • 07.

    כשהבצק סיים את המנוחה, מוסיפים שמן זית ומתחיליםלערבב, תחילה בעזרת כף, בהמשך בידיים. לשים עד לקבלת בצק חלק, כ-4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 08.

    מחממים את התנור ל- 250מעלות ומכינים תבנית 3 תבניות תנור שטוחות, מרופדות בנייר אפייה.

  • 09.

    מכינים משטח עבודה מקומחקלות. קורצים חמישית מכמות הבצק ומרדדים דק בעזרת מערוך. מעבירים לתבניתהמרופדת בנייר. בעזרת מברשת סיליקון מורחים שמן זית על כל צדה העליון של פיסתהבצק המרודדת.

  • 10.

    מפזרים עלי תרד מוקפצים ופירוריגבינת פטה ומזלפים מעט שמן זית בזרזיף דק. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו,אופים במשך 8 דקות, תוך השגחה צמודה, ומוציאים כששוליה של הפיצה מתחילים להזהיב או להשחים קלות. מוציאים, ממתינים כ-3 דקות ומעבירים לקרש חיתוך, הגשה. אם רוצים, מעטרים בעלעלי בזיליקום. ממשיכים כך עם יתרת הבצק.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)