מתכון לפיצה עם פטריות פורטובלו או זוקיני וגבינת פטה כבשים | השף הלבן

מתכון לפיצה עם פטריות פורטובלו וגבינת פטה כבשים – או עם זוקיני וגבינת פטה עזים

מתכון לפיצה לבנה משגעת, שקשה להפסיק לזלול. הבצק קל הכנה, בלי מיקסר ובלי התפחה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לפיצה עם פטריות פורטובלו וגבינת פטה כבשים – או עם זוקיני וגבינת פטה עזים

המרכיבים ל 5:

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח לפיצה או קמח ללחם או קמח לבן רגיל
  • 2 כפות שטוחות מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • כף וחצי סוכר
  • 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים
  • 580 מ"ל (2 כוסות ו- 1/3) מים פושרים/חמימים (עד 30 מעלות) 3 כפות שמן זית
  • לעיטור הפיצה:
  • שמן זית
  • 5 יח' זוקיני, טריים מאוד ויפים, שטופים היטב
  • או
  • 10 פטריות פורטובלו/חורש בינוניות
  • 250 גרם (1 חבילה) גבינת פטה עזים/כבשים פיראוס
  • אפשרות לעיטור: עלי פטרוזיליה, שטופים היטב

הוראות הכנה:

  • 01.

    שימו לב לכך שלא שוטפים פטריות. אם יש לכלוך אפשר לנגבו במגבת נייר.

  • 02.

    מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה.

  • 03.

    בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה מערבבים קמח, מלח וסוכר בעזרת כף עד לאיחוד. יוצרים גומה במרכז.

  • 04.

    בקערה קטנה מערבבים שמרים ומים חמימים/פושרים בעזרת מטרף ידני קטן או מזלג, עד לפירוק הגושים.

  • 05.

    מוסיפים שמן זית למי השמרים ומערבבים.

  • 06.

    יוצקים את תערובת מי השמרים למרכז קערת הקמח ומערבבים בכף. עוברים ללישה ולשים חמש דקות (ולא פחות).

  • 07.

    מחלקים את הבצק לחמישה כדורים. על משטח מקומח (או על נייר אפייה) מרדדים כל כדור בעזרת מערוך דק ככל שניתן

  • 08.

         ומעבירים כל יריעת בצק לתבנית מרופדת בנייר.

  • 09.

    מורחים על כל יריעת בצק מרודדת 1-2 כפות שמן זית, בעזרת מברשת.

  • 10.

    קוטמים את קצוות הזוקיני. בעזרת קולפן מגלפים פיסות דקיקות של זוקיני טרי. לחילופין חותכים פטריות (לא שוטפים!)

  • 11.

         לפרוסות דקות. מסדרים יפה על יריעת הבצק (המשוחה בשמן) ביחס של זוקיני אחד/שתי פטריות ליריעת בצק אחת.

  • 12.

    מפזרים 50 גרם פירורי גבינת פטה עזים/כבשים על כל יריעת בצק. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים

  • 13.

         במשך 6-8 דקות, בהתאם לגודל יריעת הבצק, או עד ששוליה של הפיצה מתחילים להזהיב או להשחים קלות.

    טיימר מופעל

    00:08:00
  • 14.

    מוציאים, אם רוצים, מעטרים בעלי פטרוזיליה, ומגישים. ממשיכים כך עם יתר יריעות הבצק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.