משה בתיבה בגרסה קצת אחרת - טעים וקל להכנה | השף הלבן

משה בתיבה בגרסה קצת אחרת

גם לבריטים יש משה בתיבה! מתכון בהשראת המנה הבריטית האהובה: מקלות קבנוס שאפויים בתוך פודינג יורקשיר ובצל מקורמל

מאת: אינס ינאי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
משה בתיבה בגרסה קצת אחרת
צילום: דרור עינב עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6 מנות:

  • חבילת קבנוס "טירת צבי"
לבלילה:
  • 1 כוס משקה סויה "תנובה ALTERNATIVE"
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • עלי אורגנו לתיבול
  • לשימון התבנית: שמן קנולה
לתערובת הבצלים:
  • 4 בצלים פרוסים לרצועות דקות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סילאן
  • 3 כפות עלי טימין טרי
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים יחד את כל מרכיבי הבלילה ומכניסים למקרר לשעה

  • 02.

    מחממים תנור ל- 220 מעלות ומשמנים תבנית שקעים בשמן קנולה (כף שמן בכל שקע). מכניסים את התבנית לתנור.

  • 03.

    מוציאים את הבלילה מהמקרר וטורפים בשנית

  • 04.

    בעזרת מצקת

  • 05.

    ממלאים את השקעים בתבנית (שחוממה מראש) כ- 3/4 מגובהם

  • 06.

    חוצים כל קבנוס לשלושה חלקים ומניחים בכל שקע בצורה אלכסונית. מפזרים מעל עלי אורגנו.

  • 07.

    מכניסים לתנור ל-16-18 דקות עד להתייצבות והשחמה קלה.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 08.

    בזמן האפייה מכינים את תערובת הבצל: מטגנים במחבת עם שמן זית את בצלים עם עלי אורגנו, מלח, פלפל וסילאן עד להזהבה.

  • 09.

    מגישים את המאפים כשמעליהם הבצלים המקורמלים.

  • 10.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)