מקלות פרמזן וטימין
הנישנוש האולטימטיבי או המלווה המושלם לארוחת שבועות? זה לא משנה! זה פשוט טעים
המרכיבים ל25 מקלות:
- ⅔1 קמח (אפשר להשתמש ב1 כוס קמח רגיל ו⅔ כוס קמח כוסמין או מלא)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל
- כמה ענפים של טימין טרי
- 100 גרם חמאת תנובה רכה מאד (אבל לא מומסת)
- 200 גרם פתיתי גבינת פרמזן קולקשן
- 6 כפות מים
- עוד קצת קמח לקימוח משטח העבודה
- ביצה טרופה להברשה – לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל200 מעלות ומכינים נייר אפייה
-
02.
לקערה גדולה מנפים את הקמח והתבלינים (לא את הטימין) ומערבבים לפיזור שווה של התבלינים.
-
03.
מוסיפים את החמאה הרכה והגבינה ולשים היטב ידנית.
-
04.
מוסיפים את המים ומעבדים שוב. יוצרים כדור ומעבירים אותו למשטח מקומח ולשים עוד כדקה על משטח מקומח.
-
05.
פורשים על השיש נייר אפייה, מפזרים מעט קמח ומעבירים אליו את
-
06.
הכדור.
-
07.
מועכים את הכדור ויוצרים מלבן שמנמן, בעובי 2-3 ס"מ ומתחילים לרדד את המלבן בעדינות לכל הכיוונים, עם הידיים
-
08.
מסדרים אותו כל פעם בחזרה לצורת מלבן בעובי 9 ס"מ.
-
09.
מפזרים את הטימין על הבצק ומעבירים עוד רידוד כדי שהוא יכנס
-
10.
קצת לבצק.
-
11.
מקפלים את הנייר סביב המלבן ושולחים למקרר לרבע שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים את הבצק עם הנייר על תבנית של
-
12.
תנור.
-
13.
עם גלגלת של פיצה או עם סכין חדה חותכים למקלות ארוכים, כשהכל חתוך מפרידים בין המקלות ויוצרים רווחים קטנים ביניהם
-
14.
(הם לא גדלים הרבה בזמן האפייה).
-
15.
embed"
-
16.
מברישים ביצה טרופה על המקלות.
-
17.
אופים על 200 מעלות (טורבו) כ 15-18 דקות.
טיימר מופעל
-
18.
המקלות מוכנים כשהם זהובים וקשים. הוציאו אחד ושברו אותו – אם
-
19.
הוא יבש בפנים – הוא מוכן.
-
20.
מצננים את המקלות לגמרי – לפני שמאחסנים אותם בקופסא אטומה.