מקלות גבינה וטימין | השף הלבן

מקלות פרמזן וטימין

הנישנוש האולטימטיבי או המלווה המושלם לארוחת שבועות? זה לא משנה! זה פשוט טעים

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות

המרכיבים ל25 מקלות:

  • ⅔1 קמח (אפשר להשתמש ב1 כוס קמח רגיל ו⅔ כוס קמח כוסמין או מלא)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • כמה ענפים של טימין טרי
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה מאד (אבל לא מומסת)
  • 200 גרם פתיתי גבינת פרמזן קולקשן
  • 6 כפות מים
  • עוד קצת קמח לקימוח משטח העבודה
  • ביצה טרופה להברשה – לא חובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל200 מעלות ומכינים נייר אפייה

  • 02.

    לקערה גדולה מנפים את הקמח והתבלינים (לא את הטימין) ומערבבים לפיזור שווה של התבלינים.

  • 03.

    מוסיפים את החמאה הרכה והגבינה ולשים היטב ידנית.

  • 04.

    מוסיפים את המים ומעבדים שוב. יוצרים כדור ומעבירים אותו למשטח מקומח ולשים עוד כדקה על משטח מקומח.

  • 05.

    פורשים על השיש נייר אפייה, מפזרים מעט קמח ומעבירים אליו את

  • 06.

    הכדור.

  • 07.

    מועכים את הכדור ויוצרים מלבן שמנמן, בעובי 2-3 ס"מ ומתחילים לרדד את המלבן בעדינות לכל הכיוונים, עם הידיים

  • 08.

    מסדרים אותו כל פעם בחזרה לצורת מלבן בעובי 9 ס"מ.

  • 09.

    מפזרים את הטימין על הבצק ומעבירים עוד רידוד כדי שהוא יכנס

  • 10.

    קצת לבצק.

  • 11.

    מקפלים את הנייר סביב המלבן ושולחים למקרר לרבע שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים את הבצק עם הנייר על תבנית של

  • 12.

    תנור.

  • 13.

    עם גלגלת של פיצה או עם סכין חדה חותכים למקלות ארוכים, כשהכל חתוך מפרידים בין המקלות ויוצרים רווחים קטנים ביניהם

  • 14.

    (הם לא גדלים הרבה בזמן האפייה).

  • 15.

    embed"

  • 16.

    מברישים ביצה טרופה על המקלות.

  • 17.

    אופים על 200 מעלות (טורבו) כ 15-18 דקות.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 18.

    המקלות מוכנים כשהם זהובים וקשים. הוציאו אחד ושברו אותו – אם

  • 19.

    הוא יבש בפנים – הוא מוכן.

  • 20.

    מצננים את המקלות לגמרי – לפני שמאחסנים אותם בקופסא אטומה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)