מקלות פילו במילוי גבינות ורוטב מתוק חריף | השף הלבן

מקלות פילו במילוי גבינות ורוטב מתוק חריף

מאפה האלים – רון יוחננוב עם מתכון קל במיוחד להכנת מקלות פריכים במילוי פטה ומוצרלה. ביס שהוא חלום מתוק-חריף!

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלות פילו במילוי גבינות ורוטב מתוק חריף
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 30 יחידות:

  • חבילת בצק פילו מצונן
  • 100 גרם חמאה מומסת להברשה
למילוי:
  • 250 גרם גבינת פטה עזים או חמד של פיראוס
  • 200 גרם (שקית) פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • מעט תימין טרי (לא חובה)
לרוטב:
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף רוטב סריריצה (לא חייב – לפי הטעם)
  • צ'ילי חריף יבש (לפי הטעם)
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות במצב חום עליון ותחתון או טורבו.

  • 02.

    מניחים דף פילו על משטח העבודה ומחלקים ל-2 חלקים (העזרו בסרטון)

  • 03.

    מברישים את הדפים בחמאה מומסת ומקפלים.

  • 04.

    חותכים את גבינת הפטה לפרוסות דקות ומניחים על דף הפילו, מוסיפים פתיתי מוצרלה וסוגרים כמו סיגר.

  • 05.

    מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומברישים שוב בחמאה מומסת.

  • 06.

    אופים כ-25 דקות או עד הזהבה (אפשר גם לטגן במעט שמן).

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 07.

    בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.

  • 08.

    מגישים חם יחד עם הרוטב מתוק חריף.

  • 09.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(10)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.