מקלות פילו במילוי גבינות ורוטב מתוק חריף
מאפה האלים – רון יוחננוב עם מתכון קל במיוחד להכנת מקלות פריכים במילוי פטה ומוצרלה. ביס שהוא חלום מתוק-חריף!
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל30 יחידות:
- חבילת בצק פילו מצונן
- 100 גרם חמאה מומסת להברשה
למילוי:
- 250 גרם גבינת פטה עזים או חמד של פיראוס
- 200 גרם (שקית) פתיתי מוצרלה השף הלבן
- מעט תימין טרי (לא חובה)
לרוטב:
- 4 כפות דבש
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- כף רוטב סריריצה (לא חייב – לפי הטעם)
- צ'ילי חריף יבש (לפי הטעם)
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות במצב חום עליון ותחתון או טורבו.
-
02.
מניחים דף פילו על משטח העבודה ומחלקים ל-2 חלקים (העזרו בסרטון)
-
03.
מברישים את הדפים בחמאה מומסת ומקפלים.
-
04.
חותכים את גבינת הפטה לפרוסות דקות ומניחים על דף הפילו, מוסיפים פתיתי מוצרלה וסוגרים כמו סיגר.
-
05.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומברישים שוב בחמאה מומסת.
-
06.
אופים כ-25 דקות או עד הזהבה (אפשר גם לטגן במעט שמן).
טיימר מופעל
-
07.
בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.
-
08.
מגישים חם יחד עם הרוטב מתוק חריף.
-
09.
בתיאבון!
הכנת? כאן מדרגים