מקלות פילו במילוי גבינות ורוטב מתוק חריף | השף הלבן

מקלות פילו במילוי גבינות ורוטב מתוק חריף

מאפה האלים – רון יוחננוב עם מתכון קל במיוחד להכנת מקלות פריכים במילוי פטה ומוצרלה. ביס שהוא חלום מתוק-חריף!

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלות פילו במילוי גבינות ורוטב מתוק חריף
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל30 יחידות:

  • חבילת בצק פילו מצונן
  • 100 גרם חמאה מומסת להברשה
למילוי:
  • 250 גרם גבינת פטה עזים או חמד של פיראוס
  • 200 גרם (שקית) פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • מעט תימין טרי (לא חובה)
לרוטב:
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף רוטב סריריצה (לא חייב – לפי הטעם)
  • צ'ילי חריף יבש (לפי הטעם)
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות במצב חום עליון ותחתון או טורבו.

  • 02.

    מניחים דף פילו על משטח העבודה ומחלקים ל-2 חלקים (העזרו בסרטון)

  • 03.

    מברישים את הדפים בחמאה מומסת ומקפלים.

  • 04.

    חותכים את גבינת הפטה לפרוסות דקות ומניחים על דף הפילו, מוסיפים פתיתי מוצרלה וסוגרים כמו סיגר.

  • 05.

    מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומברישים שוב בחמאה מומסת.

  • 06.

    אופים כ-25 דקות או עד הזהבה (אפשר גם לטגן במעט שמן).

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.

  • 08.

    מגישים חם יחד עם הרוטב מתוק חריף.

  • 09.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(10)