מקלונים מלוחים עם פסטו או פפריקה ופרמזן | השף הלבן

מקלונים מלוחים עם פסטו או פפריקה ופרמזן בליווי גבינת שמנת – הנשנוש המושלם

מתכון פשוט להכנה למקלות פריכים מבצק עלים. רעיון מושלם למסיבת קוקטייל או קבלת פנים, או כשרוצים להרשים במיוחד. את המקלות מגישים בליווי מטבל גבינת שמנת

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלונים מלוחים בשני טעמים
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 25 יחידות:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
למקלוני פסטו:
  • 4 כפות פסטו "אוליביה"
  • 50 גרם גבינת גבע-פרמזן קולקשן, מגוררת דק
  • 1 ביצה טרופה
למקלוני פפריקה ופרמזן:
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • מעט אבקת שום יבש
  • 50 גרם פרמזן קולקשן מגורר דק
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום (לא חובה)
למטבל:
  • 1 גביע גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני 25% "פיראוס"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 02.

    פורסים את הבצק על קרש חיתוך גדול, עדיין עם הניילון.

  • 03.

    מורחים על חציו פסטו על הבצק בשכבה דקה ומפזרים פרמזן.על החצי השני של הבצק:

  • 04.

    מפזרים פפריקה ושום על הבצק ועליהם מפזרים פרמזן.

  • 05.

    מקררים את הבצק עם התוספות במקפיא כ-10 דקות כדי שיהיה קר מאד.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 06.

    מוציאים מהמקפיא בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים לרצועות ברוחב

  • 07.

    5 ס"מ.

  • 08.

    מרימים כל רצועה, מסובבים אותה בצורת בורג ומניחים על התבנית (לא נורא אם קצת נופל לצדדים), אין צורך לשמור על רווחים גדולים.

  • 09.

    בעזרת מברשת מורחים בעדינות ביצה על כל מקל ומפזרים שומשום אם רוצים.

  • 10.

    אופים כ15-20 דקות עד שהמקלות מזהיבים ומשחימים בקצוות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 11.

    מגישים לצד גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני.נשמר בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.