מקלונים מלוחים עם פסטו או פפריקה ופרמזן בליווי גבינת שמנת – הנשנוש המושלם
מתכון פשוט להכנה למקלות פריכים מבצק עלים. רעיון מושלם למסיבת קוקטייל או קבלת פנים, או כשרוצים להרשים במיוחד. את המקלות מגישים בליווי מטבל גבינת שמנת
המרכיבים ל25 יחידות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 4 כפות פסטו "אוליביה"
- 50 גרם גבינת גבע-פרמזן קולקשן, מגוררת דק
- 1 ביצה טרופה
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- מעט אבקת שום יבש
- 50 גרם פרמזן קולקשן מגורר דק
- 1 ביצה טרופה
- שומשום (לא חובה)
- 1 גביע גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני 25% "פיראוס"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
02.
פורסים את הבצק על קרש חיתוך גדול, עדיין עם הניילון.
-
03.
מורחים על חציו פסטו על הבצק בשכבה דקה ומפזרים פרמזן.על החצי השני של הבצק:
-
04.
מפזרים פפריקה ושום על הבצק ועליהם מפזרים פרמזן.
-
05.
מקררים את הבצק עם התוספות במקפיא כ-10 דקות כדי שיהיה קר מאד.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים מהמקפיא בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים לרצועות ברוחב
-
07.
5 ס"מ.
-
08.
מרימים כל רצועה, מסובבים אותה בצורת בורג ומניחים על התבנית (לא נורא אם קצת נופל לצדדים), אין צורך לשמור על רווחים גדולים.
-
09.
בעזרת מברשת מורחים בעדינות ביצה על כל מקל ומפזרים שומשום אם רוצים.
-
10.
אופים כ15-20 דקות עד שהמקלות מזהיבים ומשחימים בקצוות.
טיימר מופעל
-
11.
מגישים לצד גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני.נשמר בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים.