מקלונים מלוחים עם פסטו או פפריקה ופרמזן | השף הלבן

מקלונים מלוחים עם פסטו או פפריקה ופרמזן בליווי גבינת שמנת – הנשנוש המושלם

מתכון פשוט להכנה למקלות פריכים מבצק עלים. רעיון מושלם למסיבת קוקטייל או קבלת פנים, או כשרוצים להרשים במיוחד. את המקלות מגישים בליווי מטבל גבינת שמנת

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלונים מלוחים בשני טעמים
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל25 יחידות:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
למקלוני פסטו:
  • 4 כפות פסטו "אוליביה"
  • 50 גרם גבינת גבע-פרמזן קולקשן, מגוררת דק
  • 1 ביצה טרופה
למקלוני פפריקה ופרמזן:
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • מעט אבקת שום יבש
  • 50 גרם פרמזן קולקשן מגורר דק
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום (לא חובה)
למטבל:
  • 1 גביע גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני 25% "פיראוס"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 02.

    פורסים את הבצק על קרש חיתוך גדול, עדיין עם הניילון.

  • 03.

    מורחים על חציו פסטו על הבצק בשכבה דקה ומפזרים פרמזן.על החצי השני של הבצק:

  • 04.

    מפזרים פפריקה ושום על הבצק ועליהם מפזרים פרמזן.

  • 05.

    מקררים את הבצק עם התוספות במקפיא כ-10 דקות כדי שיהיה קר מאד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מוציאים מהמקפיא בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים לרצועות ברוחב

  • 07.

    5 ס"מ.

  • 08.

    מרימים כל רצועה, מסובבים אותה בצורת בורג ומניחים על התבנית (לא נורא אם קצת נופל לצדדים), אין צורך לשמור על רווחים גדולים.

  • 09.

    בעזרת מברשת מורחים בעדינות ביצה על כל מקל ומפזרים שומשום אם רוצים.

  • 10.

    אופים כ15-20 דקות עד שהמקלות מזהיבים ומשחימים בקצוות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    מגישים לצד גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני.נשמר בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)