מתכון טארט אפרסקים לבנים | השף הלבן

מה מכינים מבצק פריך?

מתלבטים מה להכין מבצק פריך? הנה רעיון טעים וקל עם 4 מצרכים בלבד

מאת: נעמי אבליוביץ'
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מה מכינים מבצק פריך?
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים לפאי בקוטר 24 ס"מ:

  • חמאה רכה, לשימון הקלתית
  • 1 חבילת בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר למשך הלילה
  • ¼ כוס + 2 כפות ריבת משמשים
  • 3-4 אפרסקים לבנים, חתוכים לפרוסות דקות (ניתן להשתמש בכל פרי עונתי אחר)
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית קלתית בחמאה ומפדרים במעט קמח.

  • 02.

    מגלגלים את הבצק ליריעה ובעזרת מערוך מרדדים מעט. מניחים בזהירות בתבנית ועם קצות האצבעות מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות.

  • 03.

    יוצקים ¼ כוס ריבת המשמשים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מסדרים עיגולים של פרוסות האפרסק מעל ואופים בתנור כ-20 דקות, עד שהאפרסקים רכים מעט והבצק עדיין חיוור. בקערית קטנה מדללים את 2 כפות ריבת המשמשים במעט מים ומושחים את פני העוגה. אופים כ-30 דקות נוספות, עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מניחים לעוגה להתקרר כ-30 דקות ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכ

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)