מתכון טארט אפרסקים לבנים | השף הלבן

מה מכינים מבצק פריך?

מתלבטים מה להכין מבצק פריך? הנה רעיון טעים וקל עם 4 מצרכים בלבד

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מה מכינים מבצק פריך?
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל פאי בקוטר 24 ס"מ:

  • חמאה רכה תנובה, לשימון התחתית
  • 1 חבילת בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר למשך הלילה
  • ¼ כוס + 2 כפות ריבת משמשים
  • 3-4 אפרסקים לבנים, חתוכים לפרוסות דקות (ניתן להשתמש בכל פרי עונתי אחר)
  • אבקת סוכר להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית קלתית בחמאה ומפדרים במעט קמח.

  • 02.

    מגלגלים את הבצק ליריעה ובעזרת מערוך מרדדים מעט. מניחים בזהירות בתבנית ועם קצות האצבעות מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות.

  • 03.

    יוצקים ¼ כוס ריבת המשמשים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מסדרים עיגולים של פרוסות האפרסק מעל ואופים בתנור כ-20 דקות, עד שהאפרסקים רכים מעט והבצק עדיין חיוור. בקערית קטנה מדללים את 2 כפות ריבת המשמשים במעט מים ומושחים את פני העוגה. אופים כ-30 דקות נוספות, עד להזהבה.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 04.

    מניחים לעוגה להתקרר כ-30 דקות ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.