מה מכינים מבצק פריך?
מתלבטים מה להכין מבצק פריך? הנה רעיון טעים וקל עם 4 מצרכים בלבד
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים לפאי בקוטר 24 ס"מ:
- חמאה רכה, לשימון הקלתית
- 1 חבילת בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר למשך הלילה
- ¼ כוס + 2 כפות ריבת משמשים
- 3-4 אפרסקים לבנים, חתוכים לפרוסות דקות (ניתן להשתמש בכל פרי עונתי אחר)
- אבקת סוכר, להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית קלתית בחמאה ומפדרים במעט קמח.
-
02.
מגלגלים את הבצק ליריעה ובעזרת מערוך מרדדים מעט. מניחים בזהירות בתבנית ועם קצות האצבעות מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות.
-
03.
יוצקים ¼ כוס ריבת המשמשים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מסדרים עיגולים של פרוסות האפרסק מעל ואופים בתנור כ-20 דקות, עד שהאפרסקים רכים מעט והבצק עדיין חיוור. בקערית קטנה מדללים את 2 כפות ריבת המשמשים במעט מים ומושחים את פני העוגה. אופים כ-30 דקות נוספות, עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים לעוגה להתקרר כ-30 דקות ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכ
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים