מאפי ברוקולי בקרם פרש | השף הלבן

מאפי ברוקולי בקרם פרש

מי אמר שצריך לעבוד קשה כדי להכין מנה ייצוגית משובחת? מאפה ירקות עדין שיכול לשמש כמנה ראשונה או כתוספת.

מאת: עורך אתר השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפי ברוקולי בקרם פרש
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 350 גרם ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
  • מלח
  • 1 כף חמאת "תנובה" מומסת
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 3 כפות קרם פרש "השף הלבן"
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • קליפה מגוררת מחצי לימון קטן
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר (רצוי טרי)
  • פלפל שחור טחון טרי
להגשה:
  • שארית גביע הקרם פרש
  • 1 כף עלי נענע קצוצים דק
  • מעט קליפת לימון מגוררת
  • מלח
  • בצל ירוק קצוץ לעיטור
גודל תבנית: 4 תבניות תפיחה אישיות בנפח 180 מ"ל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הברוקולי בכוס מים מומלחים קלות במשך 10 דקות. מסננים ומצננים מעט. בינתיים משמנים 4 תבניות תפיחה מחרסינה (רמקין) בחמאה מומסת, מרפדים את תחתיתן בעיגול של נייר אפייה ומשמנים גם אותו. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרתיחים מים בקומקום.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מעבירים את הברוקולי למכל של מעבד המזון (אפשר להוריד 4 תפרחות קטנות לעיטור, להניח אותן בתבניות ולפזר סביבן כמה פרוסות של בצל ירוק). מוסיפים את שארית החמאה, 3 כפות קרם פרש, ביצה, חלמון, קליפת לימון, מיץ לימון ואגוז מוסקט. מעבדים למחית חלקה. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מחלקים את המחית בין תבניות התפיחה ומחליקים את פניה של כל מנה.

  • 03.

    מעמידים את תבניות התפיחה בתבנית עמוקה שתכיל אותן בנוחות, ויוצקים סביבן מים רותחים שיגיעו עד חצי גובהן. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25 דקות עד שהמאפים מתייצבים. מוציאים מהתנור. מוציאים את תבניות התפיחה מהמים ומשהים לצינון.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מערבבים את הקרם פרש הנותר עם נענע וקליפת לימון ומתבלים במעט מלח. לפני ההגשה מעבירים להב סכין דק בין דופנות התבנית למאפה והופכים כל מאפה על צלחת. מסירים את הנייר. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר עם כף קרם פרש מתובל ובצל ירוק קצוץ.טיפ: אפשר להכין את המאפים כמה שעות מראש, ולשמור אותם במקרר בכלי התפיחה. לפני ההגשה מחממים מחדש בתנור (המאפים צריכים להיות פושרים, לא חמים מאוד) ורק אז משחררים מהתבניות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)