מתכוני מאפי ביס מיוחדים במילויים מלוחים ומתוקים | השף הלבן

מאפי ביס

מאפי ביס מיוחדים שמכינים בעזרת מגשית קרח. אפשר לגוון עם המילויים וליצור מאפים מלוחים או מתוקים. מתכון שילדים יאהבו במיוחד

מאת: אורלי פלאי ברונשטיין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 24 יחידות:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
  • ספריי שמן
  • 1 חלמון מתובל במעט מלח וסוכר, להברשה
למילוי מתוק:
  • 1/2 כוס (165 גרם) ריבת תות
  • 1/2 כוס (50 גרם) שברי עוגיות או ביסקוויט
  • 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
  • אבקת סוכר, להגשה
למילוי מלוח:
  • 1/2 כוס רוטב עגבניות סמיך
  • 1/2 כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 3 כפות פסטו
גודל תבנית: מגשית קרח, תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים את מגשית הקרח בעזרת ספריי שמן. פורסים חצי מיריעת הבצק על גבי המגשית, כך שיש עודפי בצק מכל הצדדים. מהדקים בעדינות את הבצק לתוך השקעים בעזרת כריות האצבעות (מבלי לקרוע אותו).

  • 02.

    למילוי מתוק: מניחים כפית חמאת בוטנים, מעט שברי עוגיות וריבה בכל שקע ומכסים את השקעים עם שולי הבצק, מהדקים את החיבורים עם האצבעות או באמצעות מזלג ומסירים עודפי בצק.

  • 03.

    חוזרים על הפעולה עם מגשית הקרח גם עם החצי השני של יריעת הבצק.

  • 04.

    למילוי מלוח: מניחים כפית רוטב עגבניות, כפית מוצרלה מגוררת וכחצי כפית פסטו מעל בכל שקע ומכסים את השקעים עם שולי הבצק, מהדקים את החיבורים עם האצבעות או באמצעות מזלג ומסירים עודפי בצק.

  • 05.

    מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות. 

  • 06.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 07.

    מחלצים את הבצק הממולא מהמגשית ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מתפיחים ומברישים בחלמון.

  • 08.

    אופים כחצי שעה או עד שהבצק זהוב יפה. מגישים חמים.

  • 09.

    שינויים ושדרוגים:

  • 10.

    ניתן להשתמש גם בכל ממרח מתוק שאוהבים כמילוי מתוק. ניתן להוסיף למילוי המלוח גם זיתים, בולגרית, טונה או תירס

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.