מאפי ביס
מאפי ביס מיוחדים שמכינים בעזרת מגשית קרח. אפשר לגוון עם המילויים וליצור מאפים מלוחים או מתוקים. מתכון שילדים יאהבו במיוחד
המרכיבים ל 24 יחידות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
- ספריי שמן
- 1 חלמון מתובל במעט מלח וסוכר, להברשה
- 1/2 כוס (165 גרם) ריבת תות
- 1/2 כוס (50 גרם) שברי עוגיות או ביסקוויט
- 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
- אבקת סוכר, להגשה
- 1/2 כוס רוטב עגבניות סמיך
- 1/2 כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 3 כפות פסטו
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים את מגשית הקרח בעזרת ספריי שמן. פורסים חצי מיריעת הבצק על גבי המגשית, כך שיש עודפי בצק מכל הצדדים. מהדקים בעדינות את הבצק לתוך השקעים בעזרת כריות האצבעות (מבלי לקרוע אותו).
-
02.
למילוי מתוק: מניחים כפית חמאת בוטנים, מעט שברי עוגיות וריבה בכל שקע ומכסים את השקעים עם שולי הבצק, מהדקים את החיבורים עם האצבעות או באמצעות מזלג ומסירים עודפי בצק.
-
03.
חוזרים על הפעולה עם מגשית הקרח גם עם החצי השני של יריעת הבצק.
-
04.
למילוי מלוח: מניחים כפית רוטב עגבניות, כפית מוצרלה מגוררת וכחצי כפית פסטו מעל בכל שקע ומכסים את השקעים עם שולי הבצק, מהדקים את החיבורים עם האצבעות או באמצעות מזלג ומסירים עודפי בצק.
-
05.
מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.
-
06.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
07.
מחלצים את הבצק הממולא מהמגשית ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מתפיחים ומברישים בחלמון.
-
08.
אופים כחצי שעה או עד שהבצק זהוב יפה. מגישים חמים.
-
09.
שינויים ושדרוגים:
-
10.
ניתן להשתמש גם בכל ממרח מתוק שאוהבים כמילוי מתוק. ניתן להוסיף למילוי המלוח גם זיתים, בולגרית, טונה או תירס