מאפינס פלפלים, זיתים ובולגרית עם קמח כוסמין | השף הלבן

מאפינס פלפלים, זיתים ובולגרית עם קמח כוסמין

מאפינס שיש בו גם גבינה וירקות והוא בעצם ארוחה קלה. אפשר להקפיא ולשלוף לבית הספר או ליום טיול, במקום כריך

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס פלפלים, זיתים ובולגרית עם קמח כוסמין
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12:

  • 2 ביצי תנובה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2/3 כוס יוגורט "תנובה"
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית 5% "פיראוס" מפוררת
  • 1/2 כוס פתיתי עמק
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל צהוב/כתום חתוך לקוביות קטנות
  • 3-4 כפות זיתים קצוצים
  • 1/4 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/8 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים את המרכיבים לפי סדר הופעתם: טורפים ביצים עם שמן, מוסיפים יוגורט וגבינות וטורפים, מוסיפים ירקות ומערבבים לפיזור אחיד ולבסוף - קמח, אבקת אפיה ותבלינים. מערבבים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מחלקים בין תבניות מאפינס משומנות (הכי נח לעשות זאת עם כף קפיצית של גלידה) ואופים כ 25-30 דקות בתנור שחומם ל 180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)