מאפינס פלפלים, זיתים ובולגרית עם קמח כוסמין
מאפינס שיש בו גם גבינה וירקות והוא בעצם ארוחה קלה. אפשר להקפיא ולשלוף לבית הספר או ליום טיול, במקום כריך
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
- 2 ביצי תנובה
- 1/2 כוס שמן זית
- 2/3 כוס יוגורט "תנובה"
- 1/2 כוס גבינה בולגרית 5% "פיראוס" מפוררת
- 1/2 כוס פתיתי עמק
- 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל צהוב/כתום חתוך לקוביות קטנות
- 3-4 כפות זיתים קצוצים
- 1/4 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/8 כפית פלפל לבן
- 1/4 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים את המרכיבים לפי סדר הופעתם: טורפים ביצים עם שמן, מוסיפים יוגורט וגבינות וטורפים, מוסיפים ירקות ומערבבים לפיזור אחיד ולבסוף - קמח, אבקת אפיה ותבלינים. מערבבים לעיסה אחידה.
-
02.
מחלקים בין תבניות מאפינס משומנות (הכי נח לעשות זאת עם כף קפיצית של גלידה) ואופים כ 25-30 דקות בתנור שחומם ל 180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים