לחמעג׳ון עם גבינה ובצל סומאק | השף הלבן

לחמעג׳ון עם גבינה ובצל סומאק

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחמעג׳ון עם גבינה ובצל סומאק
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל10 יחידות:

לבצק
  • 325 מ״לֹ מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 500 גרם קמח
  • 2 כפות שמן זית
  • ½1 כפיות מלח
  • עוד מים לפי הצורך
לבצל-סומאק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית סוכר
  • 1 כפית סומק
לגבינות
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 100 גרם פתיתי פרמזן השף הלבן
  • 100 גרם פטה מפוררת פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת המיקסר מים פושרים, סוכר ושמרים, מערבבים וממתינים 2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים את הקמח בהדרגה וכל הזמן מערבבים עם כף עץ.

  • 03.

    לקראת הסוף מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים עד לאיחוד.

  • 04.

    מפעילים את המיקסר עם וו לישה ולשים במיקסר כ-9 דקות לבצק גמיש וחלק.

    טיימר מופעל
    00:09:00
  • 05.

    אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור, הוסיפו מים, כל קמח זקוק לכמות מים אחרת. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת למטה אבל בגדול להיות מאוחד.

  • 06.

    מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים או עד שהבצק מכפיל את נפחו

  • 07.

    בזמן ההתפחה מכינים את הבצל:

  • 08.

    במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושחום. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר וסומק, מטגנים דקה נוספת ומכבים את האש.

  • 09.

    אחרי שעה לשים מעט את הבצק וחותכים אותו ל-10-12 חתיכות שוות, מומלץ להעזר במשקל כדי ליצור לחמעג׳ון אחידים. אצלי משקל כל חתיכה כ-65 גרם.

  • 10.

    בעזרת כרית כף היד מגלגלים כל חתיכה על משטח העבודה לכדור, ומניחים ברווחים על משטח העבודה.

  • 11.

    מזלפים מעט שמן על כל כדור ומכסים במגבת מטבח לחה כדי שלא יתייבשו.

  • 12.

    מתפיחים את הכדורים 20-30 דקות נוספות (בקיץ אפשר 10).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 13.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 14.

    מעבירים את הכדורים לנייר אפייה - עם רווחים.

  • 15.

    מועכים כל כדור ומשטחים את חלקו המרכזי עם האצבעות.

  • 16.

    מברישים בשמן זית.

  • 17.

    מניחים במרכז בצל מטוגן, כף גדושה מתערובת הגבינות ושוב טיפה בצל לקישוט.

הכנת? כאן מדרגים
(0)