מאפה תפוחי אדמה, תרד וגבינת חמד | השף הלבן

מאפה תפוחי אדמה, תרד וגבינת חמד

הפטנט שלנו למאפה מעולה אבל נטול גלוטן: בסיס תפוחי אדמה (שמחליפים את הבצק) ועליהם תרד עם גבינת חמד.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה תפוחי אדמה, תרד וגבינת חמד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8:

  • 4-5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • 400 גרם תרד "סנפרוסט", מופשר ומסונן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 מיכל יוגורט BIO פיראוס
  • 3 ביצים
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 2 כפות אורגנו טרי קצוץ או 1 כף יבש
  • 1 חבילת גבינת חמד 16% "פיראוס", חתוכה לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית. מסדרים בתבנית את פרוסות תפו"א בצפיפות, בוזקים מלח, פלפל ואגוז מסקט ומסדרים עליהם שכבה שניה של תפו"א.

  • 02.

    שמים בקערה את יתר המרכיבים למעט גבינת חמד ומערבבים לעיסה אחידה. ממליחים ומפלפלים. מעבירים לתבנית על שכבת תפוחי האדמה ומחליקים את פני העיסה. מפזרים קוביות חמד ולוחצים מעט לתוך העיסה.

  • 03.

    אופים כ 40 דקות עד שהמאפה יציב וקוביות החמד מזהיבות.

    טיימר מופעל

    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.