מאפה שמרים במילוי בצלים, רוקפור ובשמל
מאפה שמרים מרשים ופיקנטי ממולא בדברים טובים, מומלץ להגיש לצד סלטי החג. מנה ששווה לנסות

המרכיבים ל 8-10:
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית גדושה (7 גרם) שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס חלב "תנובה"
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חמאת "תנובה"
- 1 כרישה, החלק הבהיר, פרוס דק
- 1 בצל גדול קלוף, קצוץ
- צרור בצל ירוק, נקי, קצוץ
- מלח, פלפל
- 1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי "השף הלבן"
- 100-140 גרם גבינת רוקפור מפוררת "תנובה"
- להברשה: חלמון טרוף עם 2 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: שמים בקערת מערבל את מרכיבי הבצק למעט חמאה ומלח ומערבלים כ 4 דקות. מוסיפים חמאה ומלח ומערבלים 2 דקות נוספות עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים בניילון רופף ומכניסים למקרר להתפחה של לילה או מחוץ למקרר להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל נפחו (עדיפה התפחה של לילה במקרר).
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את המילוי: מחממים במחבת עמוקה וגדולה (או סיר רחב) שמן זית וחמאה ומטגנים כרישה ובצל על להבה בינונית, כ 5 דקות עד שקיפות. מוסיפים בצל ירוק מעט מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות (אם מתחיל להשחים מנמיכים להבה. הבצלים צריכים להישאר בהירים). מסירים מהאש ומעבירים לקערה עם הרוקפור והבשמל ומערבבים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-2 ומרדדים כל מחצית לעיגול בעובי של כ 1/2 ס"מ (מתקבל קוטר של כ 26 ס"מ. מעבירים את אחד העיגולים לתבנית ומברישים אותו בחלמון. עורמים עליו את המילוי ומכסים בעיגול השני. מכסים את שולי העיגול העליון בשולי העיגול התחתון ומהדקים.
-
04.
מברישים בחלמון ואופים כ 40 דקות עד השחמה. ממתינים 10 דקות ומגישים.
טיימר מופעל