מאפה פתיתים ופטריות עם עגבניות ופטה | השף הלבן

מאפה פתיתים ופטריות עם עגבניות ופטה

ארוחה צמחונית מלאה בכלי אחד.

מאת: השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פתיתים ופטריות עם עגבניות ופטה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל5-6:

  • 500 גרם פטריות שמפיניון בינוניות
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום בינוני חתוך לריבועים של 1 ס"מ
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 2 כוסות (250 גרם) פתיתים אפויים בצורת טבעות
  • 2 קוביות תיבולית פטריות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • כמה גדילי זעפרן מפוררים (לא הכרחי)
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות מסוננות - שומרים את המיץ
  • 1 כוס שעועית ירוקה חתוכה מוקפאת
  • 100 גרם גבינת פטה פיראוס מפוררת גס
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
גודל תבנית: סוטאז בקוטר 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקצרים את גבעולי הפטריות. פורסים את כובעי הפטריות לפרוסות עבות (10-8 מ"מ). קוצצים דק את הגבעולים החתוכים ושומרים בצד. ממסים 30 גרם מהחמאה בסוטאז או במחבת גדולה שמתאימים גם לתנור (בקוטר 30 ס"מ בערך. אם אין, מכינים בסיר גדול ומעבירים אחר כך לכלי רחב חסין־חום). מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים מעל להבה גבוהה מאוד במשך 3-2 דקות עד שהפטריות משחימות ומתרככות מעט. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים למחבת את החמאה הנותרת ואת כף השמן ומטגנים את הבצל, את קוביות הפלפל ואת גבעולי הפטריות הקצוצים מעל להבה גבוהה במשך 5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים שום ואורגנו ומטגנים במשך 30 שניות. מוסיפים פתיתים וזעפרן ומטגנים תוך ערבוב במשך 4-3 דקות נוספות עד שהפתיתים משחימים מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    ממסים את קוביות התיבולית במים הרותחים ומוסיפים לפתיתים יחד עם הזעפרן ועם נוזלי העגבניות ועם השעועית הירוקה. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 15-12 דקות עד שהפתיתים מגיעים לדרגת אל־דנטה. מערבבים לעתים תכופות.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 04.

    בוחשים פנימה את העגבניות המסוננות ואת הפטריות, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. זורים למעלה את הפטה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) למשך 15 דקות עד שהגבינה מתחילה להשחים. מוציאים מהתנור, זורים למעלה בצל ירוק קצוץ ומגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)