מאפה פסטה עם גבינות, פטריות ודלעת
מאפה פסטה עשיר שמתאים לארוחת הערב המשפחתית או לאירוח ספונטני עם מרכיב סודי: קוטג', שמעניק קרמיות ומשדרג את המאפה. מומלץ להגיש לצד סלט ירוק רענן
המרכיבים ל5 מנות:
- חבילת פסטה קצרה (500 גרם)
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות
- 5 שיני שום
- 2 חבילות פטריות (שמפניון/ פורטבלו/ גם וגם), חתוכות לפרוסות עבות
- עלים מ-2 ענפי טימין
- 2 כוסות דלעת מגורדת גס
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 2 ביצים בגודל L
- 2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5% "תנובה"
- 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן, שוטפים במים קרים וממסננים.
-
02.
משמנים היטב תבנית עם חמאה/ מרפדים בנייר אפייה.
-
03.
במחבת גדולה מחממים על להבה בינונית את השמן ומטגנים את הבצלים. כשהבצלים מתחילים להזהיב מוסיפים פנימה את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את הטימין והפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות, עד שהפטריות מתחילות להזהיב. מתבלים היטב במלח ופלפל שחור. מוסיפים את הדלעת ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
-
05.
בקערה גדולה מערבבים את השמנת, הביצים, הקוטג' והמוצרלה. מוסיפים את הפסטה והירקות המבושלים ומערבבים היטב.
-
06.
מעבירים את הפסטה לתבנית ואופים כ-40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
טיימר מופעל