מתכון מאפה מנגולד וגבינה בולגרית | השף הלבן

מאפה מנגולד וגבינה בולגרית

מאפים אישיים קלים להכנה ועשירים בטעמים לארוחות קלילות וקייציות

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה מנגולד וגבינה בולגרית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל20 יחידות:

  • 1 בצק עלים חמאה
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • צרור מנגולד שטוף, הגבעולים מופרדים מהעלים וקצוצים
  • 250 גרם גבינה בולגרית מעודנת של פיראוס, מפוררת
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את גבעולי המנגולד ומטנגים מספר דקות. מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים עד שהם נובלים ומתרככים. מסירים מהאש.

  • 02.

    מוסיפים למחבת את גבינת הפטה המפוררת ומתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.

  • 03.

    מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 04.

    על גבי משטח עבודה, מגלגלים את הבצק ובעזרת סכין חדה חותכים לריבועים בגודל 10/10 ס"מ.

  • 05.

    חורצים צורת L בשתי פינות נגדיות. מקפלים כל פינה נגדית לצד השני, לצורת מעויין, ולוחצים קלות.

  • 06.

    במרכז כל מעוין מניחים כף ממילוי המנגולד. מזליפים כמה טיפות שמן זית.

  • 07.

    מעבירים את המעויינים לתבנית ומברישים את שולי הבצק במעט שמן זית או חמאה מומסת.

  • 08.

    אופים בתנור עד שהמאפים זהובים ותפוחים, 30-35 דקות. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(422)