מתכון מאפה גבינת קולאז’ קממבר בבצק גבינה | השף הלבן

מאפה גבינת קולאז’ קממבר בבצק גבינה

מאפה פריך, טעים ועשיר בגבינות ומהיר הכנה – 2 מאפים

מאת: מנהל שף לבן
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה גבינת קולאז’ קממבר בבצק גבינה

המרכיבים ל8 מנות:

לבצק
  • 1 כוס קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת דק
  • 50 גרם גבינת קולאז’ פרובלונה מגוררת דק
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 חלמון
  • 2 כפות שמנת תנובה 15%
מלית
  • 2 יחידות גבינת קולאז’ קממבר (עין גדי, 125 גרם כל יחידה)
לזיגוג
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון ניצמד ומקררים שעתיים.

  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל מחצית מהבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 20 ס"מ מניחים כיכר גבינה במרכז העלה.

  • 03.

    עוטפים היטב את הכיכר מכל הצדדים ומסירים בצק עודף, מניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך את הכיכר השנייה.

  • 04.

    טורפים את הביצה עם השמן ומורחים את הבצק מכל הצדדים. אופים כ- 20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור וממתינים 20 דקות. פורסים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(274)