מאפה גבינות מיוחדות
מאפה שבועות פיקנטי, טעים ומהיר הכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל12 מנות/ תבנית מאפים מלבנית:
- 1 חבילת גבינת כנען 5% (500 גרם)"השף הלבן"
- 200 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
- 200 גרם גבינת קצ׳קבל גלעד של תנובה מגוררת
- 3 ביצים מופרדות
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
- ¼ כוס פירורי לחם
- מלח ים לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- חמאה לשימון התבנית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה או מלבנית במעט חמאה.
-
02.
בקערה גדולה, מניחים את גבינת הכנען ובעזרת מזלג מועכים למחית חלקה. מוסיפים את הגבינות המגוררות ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
-
03.
במיקסר או בקערה ומיקסר ידני, מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים את החלבונים לתערובת.
-
04.
יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את פירורי הלחם.
-
05.
אופים בתנור כ- 30 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מניחים להתקרר מעט לפני שפורסים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים