מאפה בצק פילאס גבינות ושקדים

מאפה בצק פילאס של בני סיידא במיוחד לחג השבועות

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה בצק פילאס גבינות ושקדים

המרכיבים ל 8 מנות / תבנית בקוטר 24 ס"מ:

  • 1/2 חבילת בצק פילאס תורכי "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
מלית:
  • 300 גרם גבינות צאן חתוכות לקוביות קטנות מסוגים שונים (קולאז’ קצ’קבל / קולאז’ פרומעז, קולאז’ קממבר / פטה פיראוס / בולגרית עיזים פיראוס)
  • 50 גרם זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 200 מ"ג קרם פרש או גביע שמנת של פעם 27% "תנובה"
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מפזרים על הבצק את הגבינות והזיתים.

  • 02.

    טורפים בקערה שמנת, קרם פרש, ביצים וקמח ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים לתבנית משומנת. זורים מעל את השקדים ואופים כ- 40 דקות עד להזהבה. מגישים חם עם ריוויון צונן.  

    טיימר מופעל

    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(119)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.