מאפה ביצה בקן על בסיס בצק עלים
מאפה חמים וטעים המשלב מרקמים נימוחים ופריכים לצד טעם גבינתי עשיר ומענג. פינוק מושלם לבראנץ' משפחתי או כמנה ראשונה בארוחת קיץ קלילה

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% של תנובה
- 2 כפיות ממרח פלפל צ'ומה של אוליביה
- 4 פרוסות גבינת עמק קלאסית 28%
- 4 ביצים
- מלח ים לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- צרור עלי עירית קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מגלגלים את הבצק למלבן ובעזרת צלחת בקוטר של כ-10 ס"מ חותכים מהבצק 4 עיגולים. מניחים בתבנית האפייה.
-
03.
יוצרים שוליים גבוהים: מגלגלים כ-1 ס"מ משולי הבצק כלפי פנים העיגול וצובטים.
-
04.
בעזרת מזלג, דוקרים את פני הבצק ואופים בתנור עד להזהבה, כ-10 דקות. אם הבצק התרומם, בעזרת סכין חדה מסירים את העלים העליונים של העיגול הפנימי.
טיימר מופעל
-
05.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות. מניחים במרכז כל עיגול כף שמנת חמוצה ומעט פלפל צ'ומה ומורחים לשכבה אחידה. קורעים את פרוסות גבינת העמק ומפזרים מעל.
-
06.
שוברים ביצה למרכז כל עיגול, מחזירים לתנור ואופים 10-14 דקות נוספות, עד שהחלבון הפך כולו לבן.
טיימר מופעל
-
07.
זורים מעט מלח ופלפל ומפזרים את העירית הקצוצה. מגישים מיד לצד גבינת שמנת.
-
08.
בתאבון!