מאפה בטטות עם מסקרפונה וציפוי קריספי של פירורי לחם
שילוב מרקמים נהדר של רכות הבטטה והמסקרפונה עם פריכות פירורי הלחם
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
- 6 בטטות חצויות לאורכן
- 3 עלי מרווה קצוצים או 1 כפית עלי תימין
- מלח ופלפל
- שמן זית
לקרם מסקרפונה:
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 1 שמנת חמוצה תנובה 9%
- 2 שיני שום
- 1 כפית שמיר (לא הכרחי)
- 50 גרם גבינת רוקפור-גליל "תנובה" מפוררת
- מלח, פלפל
לציפוי פירורי לחם:
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפיות עלי תימין
- מלח ופלפל
- 1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים קרם מסקרפונה: מעבירים את כל מרכיבי הקרם למעבד מזון ומעבדים לקרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
-
02.
מניחים את חצאי הבטטות בתבנית מצופה נייר אפייה. בוזקים מרווה, מלח ופלפל. מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 35-40 דקות עד שהבטטות רכות וזהובות. מוציאים את הבטטות ומנמיכים את חום התנור ל 170 מעלות.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את מרכיבי ציפוי פירורי הלחם. מפזרים בתבנית מצופה נייר אפייה ואופים כ 10-15 דקות עד שהם זהובים.
טיימר מופעל
-
04.
להגשה מניחים חצי בטטה בצלחת, עורמים עליה כף גדושה קרם מסקרפונה ובוזקים כף גדושה פירורי לחם פריכים.
הכנת? כאן מדרגים