מאפה בטטות עם מסקרפונה וציפוי קריספי של פירורי לחם | השף הלבן

מאפה בטטות עם מסקרפונה וציפוי קריספי של פירורי לחם

שילוב מרקמים נהדר של רכות הבטטה והמסקרפונה עם פריכות פירורי הלחם

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה בטטות עם מסקרפונה וציפוי קריספי של פירורי לחם
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12:

  • 6 בטטות חצויות לאורכן
  • 3 עלי מרווה קצוצים או 1 כפית עלי תימין
  • מלח ופלפל
  • שמן זית
לקרם מסקרפונה:
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 שמנת חמוצה תנובה 9%
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית שמיר (לא הכרחי)
  • 50 גרם גבינת רוקפור-גליל "תנובה" מפוררת
  • מלח, פלפל
לציפוי פירורי לחם:
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפיות עלי תימין
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים קרם מסקרפונה: מעבירים את כל מרכיבי הקרם למעבד מזון ומעבדים לקרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 02.

    מניחים את חצאי הבטטות בתבנית מצופה נייר אפייה. בוזקים מרווה, מלח ופלפל. מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 35-40 דקות עד שהבטטות רכות וזהובות. מוציאים את הבטטות ומנמיכים את חום התנור ל 170 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מערבבים את מרכיבי ציפוי פירורי הלחם. מפזרים בתבנית מצופה נייר אפייה ואופים כ 10-15 דקות עד שהם זהובים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    להגשה מניחים חצי בטטה בצלחת, עורמים עליה כף גדושה קרם מסקרפונה ובוזקים כף גדושה פירורי לחם פריכים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)