מאפה בטטה ללא גלוטן עם גבינת פטה ואפונה | השף הלבן

מאפה בטטה ללא גלוטן עם גבינת פטה ואפונה

מאפה צבעוני נהדר שמשלב בצורה מושלמת מליחות עם מתיקות

מאת: נעמה רן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה בטטה ללא גלוטן עם גבינת פטה ואפונה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4:

  • 1 בטטה גדולה, קלופה, חתוכה לקוביות של 1 סמ"ר
  • 1 מיכל (150 מ"ל) יוגורט עיזים BIO "פיראוס"
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 ביצה
  • 150 גרם גבינת פטה עיזים 16% "פיראוס", מפוררת
  • 2 כפות אורגנו טרי קצוץ או מיובש
  • פלפל לבן
  • 1 כוס אפונה עדינה "סנפרוסט", מופשרת מסוננת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים את קוביות הבטטה על צלחת ומחממים במיקרו כ 5 דקות עד שהבטטה מתרככת. לחילופין, מפזרים בתבנית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ 15 דקות.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 02.

    מערבבים בקערה יוגורט, שמנת, ביצה, פטה, אורגנו ופלפל לבן. מוסיפים בטטה ואפונה ומערבבים.

  • 03.

    יוצקים לתבנית משומנת או לתבניות מאפינס. אופים כ 40 דקות עד שפני המאפה מזהיבים והמילוי מתייצב. מגישים.

    טיימר מופעל

    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.