מאפה בטטה ללא גלוטן עם גבינת פטה ואפונה
מאפה צבעוני נהדר שמשלב בצורה מושלמת מליחות עם מתיקות
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 4:
- 1 בטטה גדולה, קלופה, חתוכה לקוביות של 1 סמ"ר
- 1 מיכל (150 מ"ל) יוגורט עיזים BIO "פיראוס"
- 1/3 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 1 ביצה
- 150 גרם גבינת פטה עיזים 16% "פיראוס", מפוררת
- 2 כפות אורגנו טרי קצוץ או מיובש
- פלפל לבן
- 1 כוס אפונה עדינה "סנפרוסט", מופשרת מסוננת
הוראות הכנה:
-
01.
מפזרים את קוביות הבטטה על צלחת ומחממים במיקרו כ 5 דקות עד שהבטטה מתרככת. לחילופין, מפזרים בתבנית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ 15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים בקערה יוגורט, שמנת, ביצה, פטה, אורגנו ופלפל לבן. מוסיפים בטטה ואפונה ומערבבים.
-
03.
יוצקים לתבנית משומנת או לתבניות מאפינס. אופים כ 40 דקות עד שפני המאפה מזהיבים והמילוי מתייצב. מגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים