מתכון לחמניות פסטו וגבינות גאודה, מוצרלה וגבינה סקנדינבית | השף הלבן

לחמניות פסטו וגבינות

אין כמו לחמניות גבינה! הן נראות מרשימות במיוחד אבל בפועל מאוד קלות להכנה. מתכון ללחמניות, מושלמות לארוחה משפחתית, עם טריו פתיתי גבינה שמשדרגים כל מאפה.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל10 יחידות:

לבצק:
  • 3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ו-1/2 כוסות (360 מ"ל) חלב תנובה פושר
  • 1/4 כוס (100 מ"ל) שמן זית
למילוי:
  • 1 צנצנת פסטו "אוליביה"
  • 1 שקית (300 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
להברשה:
  • חלבון ביצה
לקישוט:
  • עלי אורגנו טריים
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק (מלבד המלח) ולשים היטב למשך 3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים כ-3 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.

  • 03.

    לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ועל משטח מקומח מרדדים כל חלק של הבצק לעלה מלבני גדול בעובי של חצי ס"מ.

  • 04.

    מברישים את מלבן הבצק בפסטו ומפזרים טריו פתיתים בנדיבות.

  • 05.

    בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים משולשים ארוכים לרוחבו של כל המלבן.

  • 06.

    במרכז הקצה הדק של המשולש יוצרים חתך עם עד לאמצע המשולש, מגלגלים מהקצה הרחב לקצה הדק של המשולש לצורת קרואסון ובעזרת 2 מקלות עץ (צ'ופסטיקס או שיפודים) לוחצים משני צידי ה"קרואסון" כך שהקיפולים יבלטו החוצה

  • 07.

    מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בחלבון, מקשטים באורגנו ומתפיחים כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    מגישים חם לצד גבינת שמנת, קוטג' או גבינה לבנה.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(6)