לחם קיפוד גבינה ושום – מתכון למאפה שום
מעדן שמכינים בכמה דקות והופך לכוכב שולחן האוכל
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 כיכר לחם כפרי עגולה
- 200 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / גאודה
- 200 גרם גבינת קצ'קבל / ברי מגוררת
- ¼ כוס פלפלי חלפניו כבושים קצוצים דק
- ¼ כוס בצל ירוק קצוץ דק
- 50 גרם חמאה מומסת
- 3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר כסף.
-
02.
בעזרת סכין חדה חורצים את כיכר הלחם לאורך ולאחר מכן לרוחב, מבלי שהככר תתפרק (לא מגיעים עם הסכין עד לתחתית הככר). יש להקפיד שהחריצים יהיו עם מרווחים נדיבים.
-
03.
בקערה, מניחים את הגבינות המגוררות, הפלפלים החריפים הקצוצים, השום והבצל הירוק ומערבבים. יוצקים את החמאה המומסת ומערבבים בעדינות.
-
04.
מניחים את ככר הלחם עם נייר הכסף וממלאים את החריצים בתערובת הגבינות. עוטפים את הככר היטב בנייר הכסף ואופים בתנור כ-15 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהלחם מזהיב והגבינה חרוכה ומבעבעת.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים לשולחן ובוצעים את הלחם בידיים.
הכנת? כאן מדרגים