"לחם קופים" במלית מסקרפונה
מאפה שמרים ממכר המורכב מחיבור של הרבה כדורי בצק ממולאים בגבינת מסקרפונה שימלא את כל הבית בניחוחות קינמון.

המרכיבים ל 10:
- 500 גרם קמח לבן
- 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 1/4 כוס סוכר
- כף וחצי שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב "תנובה" פושר
- למלית:
- 300 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 150 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1/2 כוס קינמון
- 1 כוס סוכר חום
הוראות הכנה:
-
01.
לשים יחד במיקסר את כל מרכיבי הבצק ומתפיחים בקערה מכוסה כשעה בטמפרטורת החדר או 4 שעות במקרר.
-
02.
לאחר ההתפחה לשים שוב על משטח מקומח ומחלקים לכדורים קטנים, משטחים מעט כל כדור ומניחים בו חצי כף מסקרפונה וסוגרים לכדור .
-
03.
מערבבים בצלחת עמוקה את הקינמון והסוכר החום.
-
04.
טובלים כל כדור בצק בחמאה המומסת ומגלגלים בתערובת הקינמון והסוכר.
-
05.
מניחים את הכדורים אחד על השני בתבנית קוגלהוף ומתפיחים שוב כחצי שעה.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות ומצננים לפני הפיכת העוגה על צלחת הגשה.
טיימר מופעל