לחם בירה עם עגבניות מיובשות, גבינת פטה וגרעיני דלעת | השף הלבן

לחם בירה בחמש דקות עבודה, עם עגבניות מיובשות, גבינת פטה וגרעיני דלעת

לחם משגע שמכינים בחמש דקות עבודה (בלי מיקסר!)

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם בירה בחמש דקות עבודה

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1 פחית גדולה (500 מ"ל) בירה לבנה
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עיזים (אחוזי שומן – לפי בחירתכם) פיראוס, מפוררת
  • 1/2 כוס (55 גרם) עגבניות מיובשות בשמן של "אוליביה" (להשיג במרכולים), חתוכות לפרוסות דקות
  • 500 גרם (3.5 כוסות ועוד כף) קמח לבן
  • 3.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • לעיטור: 30 גרם (2 חופנים קטנים) גרעיני דלעת קלופים
גודל תבנית: לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ)

הוראות הכנה:

  • 01.

    כיף לאכול עם חמאה רכה או לטבול בקערית של שמן זית מעורבב עם חומץ בלסמי. אפשר גם למרוח עליו ממרח פלפלים קלויים או ממרח חצילים קלויים…הלחם מומלץ להגשה ביום ההכנה. אנא שימו לב שהמתכון אינו מתאים לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ולא לתבנית אינגליש חד-פעמית.

  • 02.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ במעט שמן זית. בקערה בינונית-גדולה מערבבים בירה לבנה, פירורי גבינת פטה ופיסות עגבניות מיובשות.

  • 03.

    בקערה קטנה-בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערת הבירה ומערבבים במרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית ומפזרים גרעיני דלעת.

  • 04.

    כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 48-50 דקות או עד שקיסם הננעץ בלחם יוצא נקי. מוציאים, מצננים כשעה וחצי ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)