כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות | השף הלבן

כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות

כדורי בייגל ירושלמי היישר ממחנה יהודה! רחלי קרוט במתכון מיוחד עם גבינת כנען של השף הלבן וטוויסט יצירתי שיגרום לכם להתמכר!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 26 כדורי בייגל:

  • 500 גרם קמח לבן או כוסמין לבן/בהיר
  • 10 גרם (כף אחת) שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
  • 60 גרם (5 כפות) סוכר לבן
  • 5 כפות שמן זית
  • 240 מ"ל (1 כוס מדידה) מים
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 125 גרם (1/4 שקית) גבינת כנען 5% תנובה
  • 220 גרם (קופסה אחת) גבינת שמנת נפוליאון 16%
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 80 גרם (בערך 4 כפות) גבינה בולגרית
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אבקת שום
לעיטור:
  • 1 כוס שומשום
  • שמן זית להברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל המצרכים פרט למלח ומכוונים על מהירות 1 למשך 4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 15 דקות נוספות עד שהבצק חלק לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מתפיחים במשך שעה בחוץ או במשך הלילה (מינימום 7 שעות ועד 24 שעות) במקרר כשהוא סגור היטב.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-26 חתיכות במשקל שווה של 30 גרם, ומכדררים כל בצק לעיגול.

  • 05.

    מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות ובינתיים מכינים את המילוי.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 07.

    בקערה גדולה מניחים את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב.

  • 08.

    פותחים כל כדור בצק למעין פיתה ומניחים באמצע כפית גדושה מהמילוי. חשוב לא לרדד את הבצק דק מדי.

  • 09.

    סוגרים היטב ליצירת שקיק ומכדררים לכדור עגול.

  • 10.

    חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.

  • 11.

    מניחים את השומשום בקערה בינונית ולקערה נוספת שופכים מים.

  • 12.

    טובלים כל כדור בצק במים ומיד מגלגלים בשומשום.

  • 13.

    מניחים בתבנית עגולה בקוטר 28-30, עם נייר אפייה בתחתית, כך שכל הכדורים יהיו אחד ליד השני.

  • 14.

    מאפשרים למאפים לנוח, כשהם מכוסים, במשך 15 דקות (אין צורך יותר) ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהכדורים זהובים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 15.

    כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן זית.

הכנת? כאן מדרגים
(45)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.