חצ׳פורי עם גבינת פטה
אפרת ליכטנשטט עם המאפה המפורסם מהמטבח הגרוזיני בגירסה ביתית, מחומרים שתמיד יש בבית, כל כך כיף להכין ועוד יותר כיף לאכול

המרכיבים ל 8 יחידות:
- 300 גרם קמח
- 2 כפיות שמרים
- 1 כף סוכר
- 150 גרם יוגורט עזים תנובה
- 3 כפות שמן
- ¼ כוס מים
- 1 כפית מלח
- 250 גרם פטה כבשים 20% מפוררת
- 100 גרם קרם גבינת שמנת 5% "תנובה" / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 ביצה
- 8 חלמונים להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל החומרים היבשים מלבד המלח, בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
-
02.
מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים יוגורט, שמן ומים. אם הבצק לא מתאחד לכדור על וו הלישה מוסיפים כף מים, ואם הוא דביק מדי - כף קמח. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר המהירות נמוכה כ-9 דקות לבצק גמיש וחלק.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים. אפשר גם להתפיח את הבצק לילה שלם במקרר ובמקרה כזה הורידו את כמות השמרים לכפית אחת.
-
04.
אחרי שעה לשים מעט את הבצק וחותכים אותו ל-8 חתיכות שוות (מומלץ להשתמש במשקל). מגלגלים כל חתיכה על משטח העבודה לכדור ומעבירים את כל הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווחים. מכסים את הכדורים במגבת מטבח לחה ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
-
05.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
06.
ליצירת צורת החצ׳פורי מרדדים את כדור הבצק לריבוע דקיק בעובי 2-3 מ״מ. מגלגלים את הבצק משני הצדדים ומשאירים כשליש באמצע. מחברים את הקצוות המגולגלים למעלה ולמטה, ומהדקים היטב. מרחיבים בעזרת הידיים את המרכז ומעצבים לצורת העין המפורסמת. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (4 בכל תבנית). חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
-
07.
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי וממלאים כל חצ׳פורי בגבינות עד גובה הבצק המגולגל.
-
08.
אופים כ20-25 דקות עד שהחצ׳פורי זהוב (אני אוהבת לאפות בשני סבבים).
טיימר מופעל
-
09.
חמש דקות לפני סוף האפייה שוברים 4 ביצים לקערה, פותחים בזהירות את דלת התנור ומוצאים מעט את התבנית.
-
10.
בעזרת כפית יוצרים גומה קטנה בכל חצ׳פורי, מרימים חלמון בידיים (זה בסדר אם יש גם קצת חלבון) ומניחים בגומה.
-
11.
אופים עוד חמש דקות או עד שהחלמון נראה מוכן.מגישים מיד לצד סלט קצוץ.