חצ'פורי משפחתי עשיר בגבינות
רוצים לפנק את המשפחה עם מאפה מיוחד? יונית צוקרמן עם מתכון מדהים לחצ'פורי ענק בגודל משפחתי ועשיר בגבינות מצוינות שלא ישאיר אף אחד אדיש

המרכיבים ל 8 מנות:
- ½ קילו קמח
- כף שמרים יבשים
- כף סוכר
- 1 ו-1/4 כוסות מים
- 1/4 כוס שמן
- כפית מלח
- 2 חבילות (500 גרם) גבינת חמד "פיראוס"
- 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 ביצים
- 8 ביצים M
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: שמים את כל החומרים בקערת המיקסר למעט המלח. באמצעות וו לישה לשים עד שמתקבל גוש בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
02.
לאחר שלב הלישה, מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכוסה במגבת ומתפיחים כשעה.
-
03.
הכנת המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
-
04.
הרכבת המאפה: מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומרדדים כל אחד מהם לצורת מלבן.
-
05.
בכל צד של המלבן מניחים מעט מהמלית ומגלגלים לכיוון המרכז. משאירים במרכז גומה בצורת עין וממלאים אותה במלית הגבינות.
-
06.
מברישים את המאפים בביצה ואופים בתנור שחומם על טורבו ב-180 מעלות עד להזהבה.
-
07.
מוציאים מהתנור את החצ'פורי ושוברים 4 ביצים למרכז הגומה של כל אחד מהם, מחזירים לאפייה קצרה עד למידת העשייה הרצויה של הביצים.
-
08.
בתאבון!