חלת עלים במילוי גזר, פרמזן ופפריקה מעושנת | השף הלבן

חלת עלים במילוי גזר, פרמזן ופפריקה מעושנת – לשבת מפנקת במיוחד

חלה חגיגית במיוחד עם מילוי של גזר ופרמזן. לשבת מפנקת או אירוח מושקע. למרות הרושם לא מסובך להכין אותה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חלת עלים במילוי גזר, פרמזן ופפריקה מעושנת
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל2 חלות:

לבצק:
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 2/3 כוס מים
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות או מגוררים גס. או 2 כוסות פתיתי גזר סנפרוסט מופשרים ומסוננים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת (אם אין - פפריקה מתוקה)
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • להברשה: ביצה טרופה
  • לציפוי: שומשום, פרג

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את המילוי: מחממים שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד תחילת הזהבה. מוסיפים את הגזר ומערבבים. אם משתמשים בגזרים טריים, מוסיפים למחבת 1/4 כוס מים, מכסים ומבשלים כ 5-6 דקות עד ריכוך. מידי פעם בודקים שלא נכרח ומערבבים. אם משתמשים בסנפרוסט מטגנים כדקה במחבת גלויה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים שום, פפריקה ומעט מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ומוסיפים פרמזן. מצננים לגמרי.

  • 03.

    שמים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבלים 5-6 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר, עד שהבצק כמעט מכפיל נפחו.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 04.

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-2

  • 05.

    מעצבים כל חלק כנחש עבה ומשטחים או מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ ובאורך 30 ס"מ.

  • 06.

    מניחים במרכז העלה לאורכו מחצית תערובת הגזר, אוספים את השוליים ומהדקים כך שמתקבל נחש ממולא. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה כשהתפר כלפי מטה.

  • 07.

    מברישים בביצה טרופה ובוזקים שומשום או פרג. מניחים את התבנית ליד התנור ומחממים אותו ל 190 מעלות.

  • 08.

    בעזרת מספריים גוזרים בבצק חתכים אלכסוניים בזוית 45% ממשטח העבודה כך שהבסיס נשאר מחובר. מפנים כל פרוסה שמתקבלת לצד אחר, לסרוגין. אופים כ 25 דקות עד שהחלות שחומות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)