חלת מסקרפונה – מתכון לחלה במילוי גבינה מתוקה | השף הלבן

חלת מסקרפונה

יש חלה רגילה ויש את זו! מתכון נהדר שימלא את הבית בניחוחות לחלה חגיגית במילוי גבינת מסקרפונה מתוקה ונגיעות תפוז. ככה מתחילים שנה כמו שצריך

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חלת מסקרפונה
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל חלה אחת:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1.5 כפות של שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 +1/4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
מצרכים למלית:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת או 3 כפות קליפות הדרים מיובשות קצוצות
  • 2 כפות סוכר
מצרכים לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה עם כף חלב וכפית סוכר
מצרכים לציפוי לאחר האפייה:
  • 1 כפית קליפת הדרים מגוררת
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה עם וו לישה, או בקערה רגילה ללישה ידנית מניחים את הקמח, השמרים והסוכר יוצרים גומה ומניחים בתוכה את השמן, המלח, הביצה והמים.

  • 02.

    לשים היטב לבצק אחיד ומניחים להתפחה של שעה בקערה משומנת ומכוסה.

  • 03.

    לשים את הבצק בשנית לאחר ההתפחה על משטח מקומח ומרדדים את הבצק לעלה מלבני ארוך.

  • 04.

    מערבבים בקערית מרכיבי המלית.

  • 05.

    מורחים את המלית על עלה הבצק ומגלגלים לגלילה מהודקת.

  • 06.

    מגלגלים את הגלילה לצורת שבלול גדול.

  • 07.

    מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומצפים בביצה טרופה עם חלב.

  • 08.

    מניחים להתפחה ל- 20 דקות נוספות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 09.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבת החלה.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 10.

    בסיר קטן מבשלים יחד את מרכיבי הציפוי השני עד להמסת הסוכר ומסירים מהאש.

  • 11.

    כאשר החלה אפויה עדין חמה, מצפים אותה בסירופ בעזרת מברשת.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.