חלת כוסמין עם צימוקים טבעונית
חלה רכה, מתקתקה, מושלמת לסוף השבוע ובכלל. אפשר להכין אותה עם 100% קמח כוסמין (במתכון 50% מהקמח הוא כוסמין) ואז להגדיל את כמות משקה הקוקוס שקדים לכוס מלאה
המרכיבים ל1 חלה:
- 1 כף סוכר (לחלה מתוקה - 1/4 כוס)
- 1 כוס פחות 2 כפות (220 מ"ל) משקה קוקוס שקדים "תנובה"
- 1/4 כוס שמן זרעי ענבים או זית או אחר
- 1 כפית מלח
- 2 כפות צימוקים
- להברשה וזרייה: משקה קוקוס שקדים "תנובה", שומשום
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח לבן
- 1/3 1 כוסות (175 גרם) קמח כוסמין מלא או חיטה מלאה
- 2 כפיות מחוקות (8 גרם) שמרים יבשים
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
שמים את הצימוקים בקערית ומכסים במים רותחים. מערבבים בקערת מערבל קמחים ושמרים. מוסיפים סוכר, משקה קוקוס שקדים ושמן לקערה. מערבבים ידנית עם וו הלישה (כדי שהקמח לא יעוף כשמפעילים את המערבל) ומפעילים את המערבל כ-3 דקות. מוסיפים מלח וצימוקים מסוננים ומערבלים 3-4 דקות נוספות עד שהבצק אחיד וגמיש. מכסים את הקערה בשקית נילון רופפת ומתפיחים 45-60 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
03.
מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-190 מעלות.
-
04.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-3 או יותר חלקים לפי צורת החלה שרוצים לקלוע. יוצרים מכל חלק נחש וקולעים. מעבירים לתבנית, מכסים בשקית נילון רופפת ומניחים ליד התנור המתחמם כ-15-20 דקות לתפיחה נוספת (הפעם הבצק יוסיף כ-50% מנפחו).
טיימר מופעל
-
05.
מברישים במשקה קוקוס שקדים, זורים שומשום ואופים 35-40 דקות עד שהמאפה משחים בחלקו העליון ובבסיסו וכשנוקשים על בסיסו נשמע קול חלול. ממתינים 30 דקות לפחות עד הפריסה.
טיימר מופעל