מתכון חלה לשבת | השף הלבן

חלה לשבת

מתכון לא מסובך להכנת חלה ביתית, קלאסית לארוחת שבת או לכל ארוחה חגיגית אחרת

מאת: שולמית גל
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חלה לשבת

המרכיבים ל כיכר אחת:

  • חצי ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כפית גדושה מלח
  • כוס וחצי מים פושרים - לא חמים!

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת המיקסר שמים קודם את המלח ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים.

  • 02.

    לשים את התערובת בוו לישה לבצק מעט דביק. משמנים ושמים בצד להתפחת הבצק למשך שעה.

  • 03.

    מחלקים לשישה עיגולים שווים וקולעים שתי צמות

  • 04.

    מניחים בתבנית מעל נייר אפיה מתפיחים לחצי שעה, לאחר מכן מורחים בביצה ומפזרים שומשום.

  • 05.

    אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהריח מתפזר בכל הבית.

הכנת? כאן מדרגים
(327)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.