חטיפי זיתים – מיני לחמניות במילוי זיתים (ללא גלוטן)
חטיפי זיתים – מיני לחמניות במילוי זיתים (ללא גלוטן)
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל25-30 יחידות:
לבצק:
- 1/2 מיכל (125 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
- 3 כפות שמן זית
- 25 גרם חמאה תנובה, רכה
- 1/4 כפית מלח
- 150 גרם צפתית 5% "פיראוס"
- 1 ביצה
- 250 גרם (1/2 2 כוסות) קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה
למילוי:
- 30 זיתים מגולענים
- לציפוי: חלמון טרוף עם 1 כף מים, שומשום, פרג
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד שמתגבש בצק רך ולא דביק.
טיימר מופעל
-
03.
מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בגודל פינג-פונג
-
04.
ומשטחים בעזרת האגודל. מניחים זית במרכז ומכדררים בין כפות הידיים לכדור
-
05.
העוטף את הזית. מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס”מ, מברישים בחלמון מהול במים ומפזרים
-
06.
מעל פרג או שומשום.
-
07.
אופים כ-20 דקות עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים