חטיפי זיתים - מיני לחמניות ללא גלוטן! | השף הלבן

חטיפי זיתים – מיני לחמניות במילוי זיתים (ללא גלוטן)

חטיפי זיתים – מיני לחמניות במילוי זיתים (ללא גלוטן)

מאת: נעמה רן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיפי זיתים - מיני לחמניות במילוי זיתים (ללא גלוטן)
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל25-30 יחידות:

לבצק:
  • 1/2 מיכל (125 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 25 גרם חמאה תנובה, רכה
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 גרם צפתית 5% "פיראוס"
  • 1 ביצה
  • 250 גרם (1/2 2 כוסות) קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה
למילוי:
  • 30 זיתים מגולענים
  • לציפוי: חלמון טרוף עם 1 כף מים, שומשום, פרג

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד שמתגבש בצק רך ולא דביק.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בגודל פינג-פונג

  • 04.

    ומשטחים בעזרת האגודל. מניחים זית במרכז ומכדררים בין כפות הידיים לכדור

  • 05.

    העוטף את הזית. מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס”מ, מברישים בחלמון מהול במים ומפזרים

  • 06.

    מעל פרג או שומשום.

  • 07.

    אופים כ-20 דקות עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)