המתכון הלבן: מאפה גבינות מגולגל | השף הלבן

המתכון הלבן: מאפה גבינות מגולגל

תתכוננו להתמכר! ככה תכינו בקלות מאפה גבינות מושלם

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: שלומי ארביב
המרכיבים ל6:
  • 1 חבילת עלי סיגר מופשרת
600 גרם תערובת גבינות מגוררות:
  • 100 גרם פטה 16% "פיראוס"
  • 100 גרם גבינה בולגרית "פיראוס", מפוררת
  • 200 גרם קשקבל "תנובה"
  • 100 גרם פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 100 גרם פתיתי גבינת עמק "תנובה"
  • 2 ביצים
  • ½ כוס חלב "תנובה"
גודל תבנית: תבנית בקוטר 24 ס״מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס״מ

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות.

  • 03.

    מתחילים להרכיב: פורסים על משטח נקי עלה של סיגר ומניחים 3 כפיות מהתערובת בחלק התחתון של העיגול. מתחילים לגלגל לצורת סיגר ומניחים את העלה צמוד לדופן התבנית. חוזרים על הפעולה עם כל העלים כאשר כל פעם מניחים גליל בחפיפה של שליש עם הגליל הקודם ומהדקים היטב לדפנות התבנית. ממשיכים בצורת ספירלה עד למרכז התבנית שם מגלגלים את העלה האחרון בצורת ספירלה סביב עצמו.

  • 04.

    מערבבים את הביצים והחלב ומוזגים בעדינות בין הרווחים של הבצק.

  • 05.

    אופים כ-20-25- דקות עד שהבצק מזהיב ויציב.

  • 06.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)