לחם קלוי עם עגבניות, זיתים, צלפים ובולגרית | השף הלבן

דאקוס – לחם קלוי עם עגבניות, זיתים, צלפים ובולגרית מעודנת

לחם קלוי ספוג טעמים של עגבניות מתובלות, שמן זית ובולגרית מעודנת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דאקוס - לחם קלוי עם עגבניות, זיתים, צלפים ובולגרית מעודנת
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל2-4:

  • 4 פרוסות לחם מלא או שאור
  • 4 עגבניות בינוניות
  • 1 כף זיתים שחורים קצוצים
  • 1 כף צלפים קצוצים
  • 1/2 כפית זעתר מיובש או 1 כף זעתר טרי קצוץ
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס גבינה בולגרית מעודנת "פיראוס", חתוכה לקוביות או מפוררת
  • להגשה: זעתר יבש או טרי, פלפל שחור, שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולים את פרוסות הלחם בטוסטר או בתנור עד שהן מזהיבות, פריכות ויבשות ומניחים בצלחת הגשה.

  • 02.

    קוצצים 3 מהעגבניות לקוביות קטנות ושמים בקערה. את העגבניות הרביעית חוצים וסוחטים לקערה.  מוסיפים את יתר המרכיבים למעט הגבינה הבולגרית. עורמים בנדיבות על כל פרוסה יחד עם המיצים שניקוו בתחתית הקערה, מפזרים בולגרית, מזלפים עוד מעט שמן זית וזורים פלפל שחור וזעתר. מגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)